Islam

Nyansert Universitas om muslimer som spytter ild

Norges største studentavis, Universitas, slipper til en ung troende muslimsk kvinne og skribent i Dagbladet og Klassekampen. Warsan Ismail får lov til å svartmale nordmenn og Norge generelt som preget av rasisme. Så må denne rasismen og hetsen mot de omtalte mørkhudede muslimene personifiseres: «Problemet i dag er at debatten…

Norges største studentavis, Universitas, slipper til en ung troende muslimsk kvinne og skribent i Dagbladet og Klassekampen. Warsan Ismail får lov til å svartmale nordmenn og Norge generelt som preget av rasisme. Så må denne rasismen og hetsen mot de omtalte mørkhudede muslimene personifiseres: «Problemet i dag er at debatten fort går over til å kritisere muslimer som personer. Folk som Hege Storhaug og Christian Tybring-Gjedde får stadig mer spalteplass. De hevder at alle muslimer er en masse som må adlyde Koranen. I neste setning sier de at Allah er en ildspyttende slange. Da blir resultatet at alle muslimer sees på som en homogen gruppe som spytter ild. Så begynner de å snakke om at slike som meg driver med taqiyya når vi prøver å nyansere debatten.»

Her kan du lese hele mikrofonstativ-intervjuet.  Vi har kontaktet avisen, og avventer at redaktøren tar kontakt tilbake og forklarer hvordan de skal rydde opp i henhold til pressens etiske normer.

Intervju på topp i dag hos universitas.no

Intervju på topp i dag hos universitas.no