Anbefalt litteratur

Islam. Den 11. landeplage i nytt opplag før lansering

Torsdag 5. november lanserer jeg min nye bok, Islam. Den 11. landeplage. Publikums interesse for boken er meget god. Det store forhåndssalget betyr at et nytt opplag bestilles allerede i dag, to dager før jeg offisielt presenterer boken i litteraturhuset i Fredrikstad. Boken har…

Torsdag 5. november lanserer jeg min nye bok, Islam. Den 11. landeplage. Publikums interesse for boken er meget god. Det store forhåndssalget betyr at et nytt opplag bestilles allerede i dag, to dager før jeg offisielt presenterer boken i litteraturhuset i Fredrikstad.

061015_Islam_Omslag_3

Boken har ikke nådd bokhandlerne før det første opplaget på 3 000 eksemplarer ligger an til å bli tømt innen kort tid. Derfor bestilles nytt opplag i dag. Dette er formidabelt, og jeg vil takke dere alle som allerede har bestilt bok. Dette betyr svært mye for meg, da jeg mener boken omtaler vår tids viktigste tema: Presset på våre frihetsverdier gjennom lovreligionen islam. I den nye folkevandringstiden vil islam styrke sin makt i tiden som ligger foran oss. Jeg håper leserne vil ta med seg tankene til sine venner, kollegaer og bekjente og slik fungere som folkeopplysere i sine nærmiljø. Det er denne tradisjonen vi nå trenger å videreføre.

Jeg har valgt å lansere boken i Fredrikstad, da boken åpner i denne byen med en spesiell samtidshistorie. Historien fikk reportere fra New York Times til å ta turen over Atlanterhavet til Østfoldbyen og Lislebyveien. I og ved denne gaten som strekker seg langs Glomma har syv unge menn med høyst forskjellig bakgrunn valgt å fra i hellig krig for Den islamske staten.

Jeg mener at jeg har skrevet en dyptpløyende bok (330 sider) om islams inntog i Norge og Europa og alle konfliktene dette medfører gjennom presset på frihetsverdiene våre. Jeg mener våre politiske ledere frykter islam. De vet ikke hvordan de skal håndtere fremveksten av en lovreligion som er i kamp med opplysningstidens arv; den kritiske fornuften. Som den tidligere britiske statsråden George Walden formulerer denne frykten:

”Jeg ville vært til de grader alarmert av situasjonen (rundt islam i Europa), at jeg ville gjort alt i min makt for å late som om den var under kontroll. Det er opp til politikerne å spille søt musikk under en krise, og det er opp til folk å forstå at det er lite annet regjeringer kan gjøre. Det de i alle fall ikke kan si, er at vi står overfor en trussel som vi ikke ser noen ende på fordi den i bunn og grunn skyldes et sivilisasjonssammenstøt. Vi fortalte sannhetene om IRA, men om det islamske problemet lyver vi.”

Kulturpersonligheten Hallgrim Berg, tidligere stortingspolitiker for Høyre og selv forfatter og islamkyndig, har lest manuset mitt. Berg skriver:

«Det som gjer Hege Storhaug særleg interessant, er at ho er konkret. Ho viser samanhengen mellom islamske tekstar og korleis desse gjer seg utslag i konkret  praksis alle stader der islam no pressar på. Dei enorme kunnskapane sine har ho ikkje berre tileigna seg gjennom bøker, forfattarskap og sitt virke som ein stridande hoggestabbe og folkeopplysar i Human Rights Service, men med sjølvsyn.  Ingen norsk islamdebattant har gjennom tiår reist, sett og opplevd meir enn henne gjennom besøk (17 gonger i Pakistan), nærkontakt  og personlege nettverk.»

Muhammed-biografen, journalisten og historikeren Halvor Tjønn leder lanseringen kl. 19 i Fredrikstad litteraturhus 5. november.   Velkommen!