Den 12. landeplage: journalister som med forakt og uten fakta gyver løs på medborgere?

«Jeg liker ikke Hege Storhaug.» Slik åpner Aftenpostens Joacim Lund sin kommentar i avisen 11. november. Tror Lund at han med en slik personhets oppnår sosiale gevinster? Lily Bandehy, Cemal Knudsen Yucel, Mahmoud Farahmand. Vi er mange med muslimsk bakgrunn som gjennom årene har fulgt Hege Storhaugs…

«Jeg liker ikke Hege Storhaug.» Slik åpner Aftenpostens Joacim Lund sin kommentar i avisen 11. november. Tror Lund at han med en slik personhets oppnår sosiale gevinster?

Lily Bandehy, Cemal Knudsen Yucel, Mahmoud Farahmand.

Lily Bandehy, Cemal Knudsen Yucel, Mahmoud Farahmand.

Vi er mange med muslimsk bakgrunn som gjennom årene har fulgt Hege Storhaugs grundige arbeid i bøker og artikler for muslimske jenter og kvinners menneskerettigheter og for ytringsfriheten. Hun har i 20 år stått på barrikaden for de mest sårbare. I tillegg har hun mer enn noen annen våget å stå opp mot religiøse mørkekrefter i moskeer som prøver å berøve oss frihetsorienterte muslimer muligheten til å leve frie liv i Norge. Har ikke Joacim Lund fulgt med i timen? Hvorfor har han behov for å vise slik antipati mot ett enkelt menneske og slik prøve å bagatellisere hennes omfattende arbeid gjennom årene, nå sist i den nye boken som vi leser med stor interesse, Islam. Den 11. landeplage?

Kanskje Norge trenger en bok om den 12. landeplage; om journalister som med forakt og uten fakta gyver løs på medborgere?

Islams mørkekrefter har vokst betydelig de siste årene. Vi tre som har opplevd disse kreftene på kropp og sinn i våre opprinnelsesland (Iran og Tyrkia), er med rette bekymret for fremtiden nå. Den bølgen asylsøkere som nå kommer til Norge og Europa frykter vi, som Storhaug, vil øke islams makt i samfunnet vårt. Vi vet hvem som da rammes først. Det er vi som er muslimer eller frafalne muslimer og som ikke vil styres av sharia-tankesett som fremmes i moskeene og i gatene.

Lund mener Storhaug stadig «lirer av seg noe skit». Lund siterer videre dikteren Per Larsen etter å ha pekt på Storhaug: «Du kan skrike ditt visvas fra parker og torg.» Er dette et nivå redaktørene i Aftenposten kan være bekjent av?

Vi trenger mer enn noensinne flere stemmer som viser til og peker på alvorlige samfunnsproblem der andre velger fordummelse og forakt. Vi anser Lunds kommentar for å representere en intellektuell nedsmelting i en tid der antidemokratiske krefter i islams navn stort sett har fritt spillerom til å spre sin avsky og forakt for kvinners likestilling og et åpent verdslig samfunn. Vi er tusener på tusener – muslimer som omfavner friheten i Norge, frafalne muslimer og ikke-muslimer – som føler oss representert av Hege Storhaug og ikke Joacim Lund. Hva sistnevnte har bidratt med i vår tids viktigste verdidebatt er ikke enkelt å få øye på. Storhaug derimot er en av dem i samfunnet som har utgjort en forskjell.

Det er ikke mange andre forunt å kunne påberope seg.

Vi håper at Aftenposten tar en intern samtale på redaktørplan om hvordan avisen vil forebygge grove etiske overtramp hos sine ansatte.

Innlegget ble refusert av Aftenposten.