Kjetil Rolness om hatet mot Hege

Sosiologen Kjetil Rolness skriver observant og godt om hatet mot Hege Storhaug og Human Rights Service. - HRS gjør en gravejobb som ikke gjøres andre steder, og i hvert fall ikke i pressen, skriver han.

Sosiologen Kjetil Rolness skriver observant og godt om hatet mot Hege Storhaug og Human Rights Service. – HRS gjør en gravejobb som ikke gjøres andre steder, og i hvert fall ikke i pressen, skriver han:

RolnessHEGE STORHAUG. Hvordan reagerer du på navnet? Testen avgjør hvilken side du står på, hva slags menneske du er. Himler du med øynene, rynker du på nesa, holder du for nesa? Du er inne. Du viser gangsyn, omtanke og anstendighet. Du kan få en lang karriere i staten. Men prøv å si: «Hege Storhaug er litt intens og enspora, men hun sier noe fornuft…» Stopp. Det er påvist grums i holdningene dine. Du er ond – eller bare dum.

INNVANDRINGSREGNSKAPET, som først ble stuerent med Brochmann-utvalget, ble initert av HRS. Den høye graden «henteekteskap» var ukjent før HRS gravde i statistikken. Og så videre. Mat for Frp? Eller kunnskaper alle politikere trenger? Samtlige partier på Stortinget – inkludert SV – har fått råd og data av omstridte HRS. Man snakker bare ikke så høyt om det.

HRS gjør altså en gravejobb som ikke gjøres andre steder, og i hvert fall ikke i pressen. 90 prosent av norske journalister er innvandringsliberale, fordi det stemmer med deres identitet og magefølelse. De ser ikke sammenhengene, og interesserer seg ikke for «Befolkningsvekstens økonomiske konsekvenser for Oslo kommune», selv om det er sprengkraft i tallene. Ingen journalister er spesialisert på innvandring og integrering, selv om temaet et stort, viktig, brennbart, midt i nyhetsbildet.

Les hele i Dagbladet.