Innvandring

HRS tok grundig feil. Svenskene snart i minoritet

Før noen andre hadde gjort det, laget HRS en befolkningsfremskrivning for Sverige. Dette var i 2008, og vi kom frem til at ut fra daværende innvandringstempo ville svenskene komme i mindretall i 2049. Den beregningen ryker durabelig nå hvis asylstrømmen til Sverige ikke stoppes. Svenskene ligger nå an til å bli…

Før noen andre hadde gjort det, laget HRS en befolkningsfremskrivning for Sverige. Dette var i 2008, og vi kom frem til at ut fra daværende innvandringstempo ville svenskene komme i mindretall i 2049. Den beregningen ryker durabelig nå hvis asylstrømmen til Sverige ikke stoppes. Svenskene ligger nå an til å bli i minoritet allerede i 2025 – 2030, ifølge nasjonaløkonomen Tino Sanadaji.

Ingen vestlige land har noensinne satt i gang et eksperiment som Sverige nå gjør, sier Sanandaji:

“Det som pågår i Sverige idag är ett aldrig beprövat linje som ingen västvärld någonsin varit i närheten av”, konstaterar nationalekonomen Tino Sanandaji.

Man kan vanskelig gå i rette med ham. Nå kommer det 2 000 asylsøkere daglig til Sverige.  I årene 1990 – 2010 tok Sverige i mot i snitt 25 000 asylsøkere per år, i tillegg kommer familiegjenforeninger og –etableringer.

Avgåtte Frefrik Reinfeldt sørget for å sprenge tidligere statistikker. Migrationsverkets prognose på 74 000 asylsøkere i år er allerede sprengt. 2 000 nye asylsøkere per dag blir til 60 000 på en måned. Det er knapt til å fatte.

Som i Norge, vet man ikke hvor mange som faktisk er syrere og som har tatt veien hit fra Syria. Vi vet kun andelen som sier de er syrere. Svenske myndigheter sier at 60 prosent ikke er fra Syria. Sanandaji fortsetter slik:

Nasjonaløkonomen Tino Sanandaji

Nasjonaløkonomen Tino Sanandaji

Under september 2015 kom 24.000 asylsökande. Drygt 60 procent kommer enligt Migrationsverket inte från Syrien. De som tror att det som sker nu beror på Syrien vet inte vad de pratar om. Även exklusive Syrien tar Sverige mångdubbelt fler asylsökande än någonsin tidigare. Förra veckan kom över 4000 asylsökande exklusive Syrien.

[…]

Regeringen och SVT ger oärligt sken av att krisen är temporär, hanterbart och orsakad av kriget i Syrien. Flyktingkaoset har en mycket enklare förklaring. Sverige har genom gradvis avvecklad gränsskydd och generösa asylregler rört sig mot fri invandring. Det finns med rådande praxis tiotals miljoner i länder som Syrien, Afghanistan, Eritrea, Somalia och Irak med asylskäl i Sverige som för första gången lätt ta sig över gränserna, vilket de också gör.

«May you live in interesting times»

Avslutningsvis konstaterer Sanandaji at med dagens innvbandringstakt blir dem med innvandrerbakgrunn i majoritet om bare 10-15 år.

Oavsett om man tycker att det är bra eller dåligt är det ett fascinerande historiskt experiment som vi observerar i realtid. May you live in interesting times.