Folketinget vil undervise asylsøkere og familiegjenforente i seksualnormer

Et flertall i det danske Folketinget vil innføre kurs i seksualmoral for alle asylsøkere og familiegjenforente for å minske innvandreres overrepresentasjon på voldtektsstatistikken. Folketinget. I perioden 2014-2014 var 212 av 615 domfelte for voldtekt innvandrer eller etterkommer. Det utgjør 34,5 prosent. I helgen ble tre asylsøkere fra Eritrea…

Et flertall i det danske Folketinget vil innføre kurs i seksualmoral for alle asylsøkere og familiegjenforente for å minske innvandreres overrepresentasjon på voldtektsstatistikken.

Folketinget.

Folketinget.

I perioden 2014-2014 var 212 av 615 domfelte for voldtekt innvandrer eller etterkommer. Det utgjør 34,5 prosent.

I helgen ble tre asylsøkere fra Eritrea pågrepet for å ha gruppevoldtatt en 25 år gammel eritreisk kvinne natt til søndag, mens tre menn av «annen etnisk opprinnelse enn dansk» er etterlyst for forsøk på gruppevoldtekt av en 18 år gammel dansk kvinne samme natt.

Samtlige asylansøgere og familiesammenførte skal undervises i dansk seksualmoral i forbindelse med den danskundervisning, alle udlændinge modtager.

De vil gøre noget ved, at indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i voldtægtsstatistikken. Således er 212 af de 615 dømte for voldtægt i perioden 2014 til 2013 indvandrere eller efterkommer. Altså 34.5 procent.

Flertallet, som består av Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Konservative og Det radikale Venstre, ser til Norge, hvor det siden 2009 har blitt avholdt fem timers kurs på asylsentre for å forebygge vold og voldtekter. Det opprinnelige kurset rettet seg til mannlige asylsøkere og dreide seg primært om mestring av sinne, likestilling og kvinnesyn i Norge.

I 2012 gikk Utlendingsdirektoratet inn for å holde ytterligere kurs for forebygging:

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker å holde kurs blant asylsøkere for å forhindre vold og voldtekt. Derfor inviterer de nå ansatte ved asylmottak i hele Norge til å få opplæring på temaet.

Selv om det kun er denne gruppen som får tilbudet, avviser leder Jan Olav Fjelldal ved Bodø mottakssenter at det er stigmatiserende.

– Innenfor den norske helse- og sosialomsorgen får jo alle andre mye av den samme opplæringen, sier han.

– Vi er klare til å gjøre alt for å få færre voldtekter, selv om det ikke byrde være nødvendig å undervise i at man skal holde loven, sier Socialdemokraternes Trine Bramsen til avisen Metroexpress.

– I virkeligheden gør vi asylansøgere en bjørnetjeneste ved ikke at undervise i det her. De vil meget gerne tale om og undervises i det her emne og har mange spørgsmål, siger Linda Hagen fra Hero Kompetance, der driver 34 asylcentre i Norge.

Bare sidste år blev mindst fem asylansøgere sigtet for voldtægt.

Metroexpress: Asylansøgere skal undervises i voldtægt