Svensk kommune bryter sammen av asylpresset

Det svenske Migrationsverket har vedtatt å plassere til sammen 1100 asylsøkere i lokalsamfunnet Filipstad, skriver SvT. Nå slår kommunalrådet ved Socialdemokraten Per Gruvberger alarm: belastningen er for stor til at de klarer å opprettholde sentrale samfunnstjenester. Kommunens helsetjeneste, skole og barneomsorg blir skadelidende: – På kort…

Det svenske Migrationsverket har vedtatt å plassere til sammen 1100 asylsøkere i lokalsamfunnet Filipstad, skriver SvT. Nå slår kommunalrådet ved Socialdemokraten Per Gruvberger alarm: belastningen er for stor til at de klarer å opprettholde sentrale samfunnstjenester.

migrantertyskland

Kommunens helsetjeneste, skole og barneomsorg blir skadelidende:

– På kort sikt klarar vi inte skolgång och barnomsorg för de här barnen, säger kommunalrådet i Filipstad Per Gruvberger (S) som slår larm om att situationen är ohållbar.

– Det går inte att få fram lärare och lokaler hur som helst. Jag vet inte hur vi ska lösa det.

Han säger att med den akutsituation som råder, med sänkta krav på flyktingboenden, måste det också vara sänkta krav på annan samhällsservice.

– Det är en extraordinär situation och då måste man ha förståelse för att det är en speciell situation också när det gäller annan samhällsservice. Man får kanske se på kvalitén och servicenivån på ett annat sätt.

For ti dager siden meldte Migrationsverket at det ankommer 1000 asylsøknader hver dag, samtidig som ytterligere 800-1000 ankommer på vei til andre land som Finland. Det svenske Migrationsverket sammenligner tilstanden med krigen på Balkan og har iverksatt en kriseplan.

Så langt i 2015 har hele 720.000 mennesker søkt asyl i EUs 28 medlemsland samt Norge og Sveits.  80 prosent av asylsøkerne kommer fra andre land enn Syria.

SvT: Filipstad klarar inte flyktingmottagandet