Innvandring

Rekruttering til IS: Over 400 bevæpnet politi stormet eiendommer og moské i Berlin

Flere hundre bevæpnet politi gikk til aksjon i Berlin i morgentimene i går mot åtte eiendommer, inkludert en moské. Et hovedmål for den lenge planlagte antiterroraksjonen, var en imam i Ibrahim Al Khalil-moskeen, som antas å være et salafistrede for rekruttering av krigere til Den islamske staten. Samtidig er…

Flere hundre bevæpnet politi gikk til aksjon i Berlin i morgentimene i går mot åtte eiendommer, inkludert en moské. Et hovedmål for den lenge planlagte antiterroraksjonen, var en imam i Ibrahim Al Khalil-moskeen, som antas å være et salafistrede for rekruttering av krigere til Den islamske staten. Samtidig er det avdekket 10 000 falske pass og en falsk asylsøker som rekrutterer for IS på asylmottak.

Da antiterrorpolitiet stormet moskeen var de vennlige nok til å entre grunnen på sokkelesten. Moskeens imam er en kjent salafist.

Kvinner som menn av med skoene da den 51 år gamle imamen ble hentet i moskeen.

Kvinner som menn av med skoene da den 51 år gamle imamen ble hentet i moskeen.

Politiet gjennomsøkte åtte eiendommer i går i jakt på personer som rekrutterer til Den islamske staten. Også kjelleren til den 2 500 kvadratmeter store moskeen, som anses som en «høyborg» for salafisme i Berlin, ble saumfart.

Berlin antas å ha 350 voldelige salafister. Siden 2014 har 100 personer fra Berlin dratt i kamp for IS.

politi_Berlin_stormet_moske

Ved Stuttgart ble en 21 år gammel mann fra Marokko arrestert på et asylsenter. Han mistenkes for å rekruttere IS-krigere blant asylsøkere. Mannen brukte en falsk identitet for å kunne fremstå som flyktning. Det skal være første gang at tyske myndigheter har arrestert en person på terrormistanke maskert som flyktning.

Samtidig har tyske myndigheter beslaglagt 10 000 falske pass, som omsettes for rundt 1 500 euro per stykk.

I 2013 kom det frem at sikkerhetsmyndighetene i Tyskland anslår at landet rommer 5 500 salafister som utgjør en trussel mot landet.

Vi kan konstatere at Tyskland allerede hadde mer enn nok problemer internt før Angela Merkel åpnet slusene for innvandring som allerede hadde skapt sikkerhetsproblem i stor skala.  Hva tenkte Merkel og hennes rådgivere med? At integreringen går nok bra til slutt?

Spørsmålet som ligger åpent i dagen er hvor lenge sikkerhetsmyndighetene har ressurser nok til å sikre borgerne fra angrep på innsiden av den tyske republikken.