Eksterne skribenter

Kjære politikere, dere må beskytte flyktningene fra de reaksjonære og radikale miljøene

Norske kommuner tar nå imot flyktninger fra de krigsherjede landene. Disse menneskene er sårbare, og konservative organisasjoner og moskeene vil garantert ønske å fange flytningene i sitt nett, skriver Kaltham Alexander Lie.

Det er fantastisk at Norge tar imot folk i nød. De er virkelig takknemlige for at Norge gir dem en framtid og muligheten til å leve et godt liv. Samtidig er det viktig å stille spørsmål om hva slags ambisjoner har politikere ut over å ta imot hjelpeløse flyktninger?

Hvordan vil norske politikere hindre at det blir mer radikalisering av muslimer? Menneskene som er på flukt til Norge vil trenge mye oppfølgning fra politikerne. Kommunene må være flinke til å gi disse menneskene hjelp til å få en god fremtid.

Fra 1990 og frem til i dag har den muslimske verden vært i ubalanse, og det ser ut til å bli verre og verre. Situasjonen i Irak, Syria, Saudi-Arabia og Jemen flommer over av elendighet. Man kan fortsatt se konsekvenser av Gulf-krigen, som skapte stor splid i Midtøsten. Verden raser mens vi ser på, barn dør av medisin- og matmangel. Det er rett og slett en håpløs situasjon.

Da USA gikk inn i Irak, sa George W. Bush at USA ønsker å gi Irak frihet. Men USA ga Irak Den islamske staten (IS) som har dratt med seg hele Midtøsten ned i søla. Europa må ta urettferdige følger.

Norske kommuner tar nå imot flyktninger fra de krigsherjede landene. Disse menneskene er sårbare, og konservative organisasjoner og moskeene vil garantert ønske å fange flytningene i sitt nett. Dermed kan disse reaksjonære miljøene bli enda sterkere, og Norge vil smake alvorlige konsekvenser.

Utfordringene i Norge er store. Vi har allerede over 5000 mennesker som venter på å få svar fra UDI om i hvilken kommune de kan bosette seg. Disse asylsøkere har allerede bodd i Norge i mange år.

Mange flyktninger er på vei. Lidelsene er enorme, og det er forferdelig å høre om mennesker som drukner eller dør i lastebiler på vei til friheten. Store og små blir syke og dør av mangel på mat og medisiner.

Muslimske rike land, som UAE, Quatar, Iran, Saudi- Arabia burde hjelpe, men gjør det ikke. I Dubai bygges høye og dyre hoteller, og de har mye olje. Noen av disse landenes overflod kunne reddet liv til barn og familier, og gitt håp til folk som har mistet alt. I stedet bruker de millioner på våpen til de som kriger.

Norske rikfolk bør også bidra med penger. Det lønner seg å hjelpe folk i nød. Tro meg, Gud velsigner de som gir til mennesker i en hjelpeløs situasjon.

Jeg vil minne om hvor viktig det er at flyktningene og asylsøkere får informasjon om hvordan livet fungerer her i Norge. Alle må bidra: politikere, politiet, organisasjoner som LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og andre må gi riktig informasjon og ikke la moskeene avgjøre samfunnets skjebne.