Krigsutbrudd i Tyrkia, Hellas, Makedonia, Serbia, Danmark og Sverige?

To syriske menn har angivelig flyktet til Norge fra krig - gjennom hele seks fredelige land. Aftenposten stiller ingen spørsmål.

– I 22 dager har de vært på flukt fra Syria. Reisen stoppet i en hall på Svinesund, skriver Andreas Bakke Foss og Astrid Hexeberg i Aftenposten.

I årets første seks måneder registrerte politiet i Østfold 30 asylsøkere i måneden, hittil i august har det kommet 250.

Aftenpostens journalister har ingen kritiske spørsmål å stille og under overskriften «22 dager på reise fra krigen» lar de derfor to syriske menn erklære at de har kommet til Svinesund fordi de «vil leve i et land med fred».

Capture_of_christianstad-claus_moinichen_1686Det er høyst forståelig, så for å nå et land med fred har de to mennene følgelig reist gjennom Tyrkia, Hellas, Makedonia, Serbia, Danmark og Sverige:

Først til Libanon, så med båt til Tyrkia. Videre til Hellas. De viser bilde av en liten gummibåt de brukte.

Deretter gikk turen til Makedonia. Etter flere dager på grensen der, klarte de å komme seg til Serbia. Der betalte de noen for frakt til København.

Turen gikk videre til Malmö i Sverige. Der kom de seg på en buss som skulle til Oslo.

Jeg er neppe alene om å ha gått glipp av noen vesentlige opplysninger i det siste, som for eksempel at det i løpet av de siste 22 dager har blitt krig i fem europeiske land og hos Europas nærmeste nabo.

Leser norske journalister i det hele tatt hva de skriver?