Eksterne skribenter

I islams navn

Når skal muslimske ledere ta et skikkelig oppgjør med menneskerettighetsbruddene som blir begått i islams navn, skriver Kaltham Alexander Lie.

Kjøp av kvinner og unge menn på markedene, i islams navn, foregår flere steder. Hvor tillates dette i Koranen? IS bruker unge gutter og kvinner som sexobjekt for moro skyld, og kaller det for deres gave fra Allah. Hvor kommer deres tro fra?

Menneskerettighetsbrudd blir bagatellisert av lærde imamer. Blant ekstreme muslimer i Norge og nabolandene, som England, roper kvinner og menn sin støtte til disse brutale kreftene.

Salg av unge gutter og kvinner til sex eller tvangsekteskap, er ikke nytt i muslimsk historie, men IS viser det åpent frem. IS-ledere tvinger denne virkeligheten på oss.

ISprislistPå et av kalifatets slavemarkeder ble i november 2014 en prisliste utgitt, som definerte prisen på Yazidi og kristne jenter i alderen mellom 10 og 20 år til $ 130. Kvinner fra 20 til 30 år ble solgt for $ 86, de mellom 30 og 40 år ble solgt for $ 75, og de mellom 40 til 50 år ble oppført for salg til en pris på $ 43.

Det er ikke bare IS som gjør dette. Slaveri praktiseres i Sudan, Niger, Mauritania og et par andre hjørner av den muslimske verden.

Dobbeltmoralen i en del muslimske land er åpenbar. I Saudi-Arabia henrettes homofile og kvinner som de mener har begått utroskap, men å kjøpe en jente for en ukes sex er greit i ekstreme religiøse og imamers øyne.

Slike holdninger gjør kvinner svært sårbare. Muslimske menns ære kan opprettholdes gjennom den brutalitet disse mennene begår, i islams navn.

IS sier helt krystallklart at de slåss for Allah og islamske verdier, og at de hjelpeløse fangene de tar er gevinster gitt av Gud. Fiender av islam fortjener nemlig ikke noen menneskelige rettigheter.

Det internasjonale samfunnet svikter. Amnesty Internasjonal kjemper, men klarer naturlig nok ikke å løse problemene.

Rike saudiarabiske menn leker med nabolandene, og bidrar med penger til den hjerteløse elendigheten. Konservative muslimske menn strømmer til krigsområdene for å bidra til katastrofen.

Når skal muslimske ledere ta et skikkelig oppgjør med det som skjer?