Innvandring

Er IS-”flyktninger” i Norge allerede?

Politiets Utlendingsenhet (PU) har koblet inn PST fordi ”det er gjort funn av material på søkerne som gir grunn til sikkerhetsbekymring”, sier sjefen for PU Kristin Kvigne. Fenomenet er ”tiltakende”, sier Kvigne videre, men hun konkretiserer ikke hva slag type funn som er gjort. Dette bør hun, fordi dette gir grobunn til berettiget frykt i befolkningen. Vi har tidligere i år fått beskjed om at Den islamske staten vil pøse inn 500 000 flyktninger i Europa fra Midtøsten og blande inn sine sympatisører blant reelle nødlidende.

Når PU kobler inn PST kan det tyde på at personer med enten direkte koblinger til Den islamske staten har ankommet Norge som ”flyktninger” eller personer med åpenbar sympati for IS. Jeg holder døren åpen for at det også kan være koblinger til andre terrorgrupper, som Al-Qaida.

Uansett er denne nye situasjonen forferdelig alvorlig, og den kan gå på sikkerheten løs for Norges befolkning.

Leder av Den islamske staten, Al-Baghdadi

Leder av Den islamske staten, Al-Baghdadi

Vi kan ikke ha det slik at PU sier a, og overlater b og c til spekulasjoner og eventuell unødig frykt. Nyankomne asylsøkere skal som kjent spres utover det ganske land, og tidligere denne sommeren kom det frem at en IS-tilhenger var å finne på asylmottak i lille Rognan. Vi fikk ingen som helst oppklaring fra norske myndigheter om hvordan de forholder seg i en slik situasjon. Nyheten kom via tysk avis, Die Welt.

I februar i år kom det frem via italiensk etterretning at IS ønsker å skape kaos i Europa ved å jage en halv million mennesker i Midtøsten på flukt. Italienske myndigheter plukket opp dette via transkripsjoner fra forskjellige telefoner. I denne menneskemengden som vi nå ser strømmer innover Europa, er planen videre å gjemme sine egne. Libyas avdøde leder Muammar Kadhafi, advarte mot at Middelhavet ville bli «et hav av kaos», og i dette kaoset ville også militante befinne seg.

Det begynner å bli mer og mer vanskelig å forstå hvordan europeiske sikkerhetsmyndigheter skal klare å ha kontroll med alle de nyankomne som banker på dørene til Europas nasjonalstater, stater som ikke har et fnugg av kontroll på grensene sine lenger.

Anders Anundsen bør komme på banen og fortelle oss hva som skjer, hva vi kan forvente oss av sikkerhet i tiden som kommer, og hvordan Regjeringen vil håndtere en tilstand vi aldri før i norsk historie har opplevd: Risikoen for at myndighetene sender ut IS-krigere eller IS-sympatisører over det ganske land.

Fra Göteborgs integreringspoliti heter det for øvrig at de har «alle grener av islam. Vi har mange av de ulike terrororganisasjonene, Al-Qaida, IS og Al-Shabab.