Terrorisme og ekstremisme

«Stort terrorangrep avverget”. Norsk statsborger med 45 kg eksplosiver

En mann med norsk statsborgerskap er tatt i Jordan med 45 kilo eksplosiver. Jordans sikkerhetstjeneste sier de har avverget det verste terrorforsøket på ti år. Mannen har bånd til iransk ekstremgruppe. Mannen er 54 år og besitter både irakisk og norsk pass, skriver Dagbladet.

En mann med norsk statsborgerskap er tatt i Jordan med 45 kilo eksplosiver. Jordans sikkerhetstjeneste sier de har avverget det verste terrorforsøket på ti år. Mannen har bånd til iransk ekstremgruppe.

terrorangrep

Mannen er 54 år og besitter både irakisk og norsk pass, skriver Dagbladet.

I dag starter rettssaken mot han, der mediene har referatforbud. Hvilke miljø han eventuelt tilhørte i Norge, bør være av stor interesse for offentligheten.

Ifølge Al Rai har mannen norsk og irakisk statsborgerskap. Den arabiske TV-kanalen Al Arabiya og flere medier i Midtøsten har omtalt saken i dag. Ifølge avisa begynner saken mot mannen i dag. Det er imidlertid referatforbud fra rettssalen, skriver Al Rai.

Salvesen i UD sier ambassaden har gjort besøk i fengselet. UD følger saken og er i kontakt med mannen. Hun ønsker ikke å kommentere hva mannen er tiltalt for eller når han ble pågrepet.

Ifølge avisa Al Rai skal den tiltalte ha vært støttet av den iranske gruppa Bayt al-Maqdis. Han skal ha blitt arrestert i byen Jerash nord i kongeriket med hele 45 kilo sprengstoff på seg.

Avisa siterer en jordansk sikkerhetskilde tett på etterforskningen i saken. – Dette er den mest seriøse saken på et tiår med tanke på mengde eksplosiver og deres kvalitet. Et stort terrorangrep er blitt avverget, sier kilden ifølge avisa.