Integrering og integreringspolitikk

Hurra, vi tilpasser oss!

At verdier møysommelig bygget opp gjennom flere århundre, raskt rives ned nå i tråd med islams krav, regner jeg med at alle egentlig har fått med seg. Tilpasningen går hånd i hanske med avvisningen av fellesskapet, der kvinners frihet er i sentrum for kampen for islams hegemoni. Derfor bes skoleelever, jenter, i Tyskland om å kle seg sømmelig for å forebygge ubehageligheter fra nyankomne asylsøkere fra Syria, mens andre steder, som i Askim Badet, leies hele badeanlegget av islamistisk gruppe slik at ikke-muslimer kan stenges ute.

Saken fra Tyskland kunne muligens også ha skjedd i Norge. Det er historien om kulturell selvutslettelse. Et asylsenter opprettes i en idrettsbygning like ved en skole for barn i alderen 11 år og oppover. Skolens ledelse sender ut brev til foreldrene og ber dem sikre at barna (jentene) kler seg sømmelig i ”et tilbakeholdende hverdagsantrekk for å unngå uoverensstemmelser». Derfor skal jentene unngå ”gjennomsiktige topper eller bluser, korte shorts eller miniskjørt”. Slike sommerantrekk kan utløse ”misforståelser”. Det sies videre helt åpent at det hele handler om ”arabisktalende muslimer” som kommer til byen, og som har en annen ”kultur”.

Skal vi jenter like godt bare hoppe i det, så slipper vi mer mas og formaninger?

Skal vi jenter like godt bare hoppe i det, så slipper vi mer mas og formaninger?

En politiker har full forståelse for skolens advarsler, der det også skal trappes opp med ekstra vakter i skolegården. Ifølge politikeren er det allerede et problem at muslimske mindreårige gutter på badestrender blir ”overveldet av å se jenter i bikini”. Forklaringen er at «guttene som kommer fra en kultur der bar kvinnehud er fullstendig tabu, løper etter jentene og plager dem – uten at det er hensikten deres, men det skaper naturligvis angst”.

Det er altså vi som skal tilpasse oss arabisk kultur, og i kampen for den kulturen er kampen mot kvinners frihet helt avgjørende.

Integrering og det politisk lovpriste mangfoldet kolliderer, med andre ord. Eller det er vi som skal integrere oss i nyinnvandret kultur?

I England, byen Stoke-on-trent, ser vi samme trenden. Der leier ekstreme islamgrupper hele badeanlegg. Igjen er bikini i fokus: Kun ”søstre” har adgang og gutter opp til fire år. Altså er gutter over fire år et seksualiserende problem for søstrene. Klærne kvinnene kan bade i må være korrekte i henhold til kultur og islam, heter det. Resepsjonsområdet er tilpasset bønn, vinduene er mørkelagt slik at ingen menn kan begjære de tildekte kvinnene, og alle vakter og livreddere er av det kvinnelige kjønn, beroliges de inviterte.

burkini

Et annet interessant fenomen er at ekstremister, anført av Norgeskjente Haitham al-Haddad (Islam Nets stjerne), leier britiske Legoland – da med adgang kun for muslimer, og med islamopplæring av barna inkludert i inngangsbilletten. Igjen ser vi det pulserende og berikende mangfoldet, lovet oss av politikerne.

Samme mangfold står Rabitamoskeen i Oslo for. De leier like godt hele Askim Bad kun til sine egne gutter og menn. Det interessante er at jentebarn er helt uønsket ut fra invitasjonen. Jenter opp til fire år er altså ikke på invitasjonslisten. Hva kan dette skyldes?

Vi er nok flere som undrer oss om hvilke reaksjoner vi hadde sett om en annen religion opptrådte på denne måten. Jeg sa ikke noe mer enn akkurat det, men da er vel alt sagt?

Oversettelse av artikkelen i Die Welt er gjort av Christian Skaug på Document.no.