Innvandring

Den islamske staten er i Europa

Flere piler peker i retning av at flere og flere krigere i Den islamske staten er på vei mot Europa særlig gjennom flyktningstrømmene. Samtidig har de sympatisører overalt, også i Norge, sier PST. Midt i dette dramatiske bildet vil en ledende statsminister i Europa fjerne begrepet Den islamske staten. David Cameron mener Den islamske staten ikke er annet enn barbarisme og derfor må totalt frikobles fra islam. Tror han en slik frikobling vil endre folks tankesett og trygge Europas sikkerhet?

Vi meldte nylig at det kan befinne seg en IS-kriger på asylmottak i lille Rognan i Nordland, og at PST sier at IS-sympatisører kan observeres landet over. Ikke underlig, da vi også har moskeer og såkalte islamske kulturforeninger (går ut på det samme), nettopp landet over. Bare i Oslo og Akershus registrerer Fylkesmannen nå over 60 moskeer og kulturforeninger som mottar offentlig støtte. Det vi kan slå fast er at moskeer og islamske kulturforeninger ikke bare er sentrert i alle større norske byer, men også i mindre byer og tettsteder, som Alta og Hammerfest i Finmark, Mandal i Vest-Agder, Leknes i Lofoten, og Stjørdal i Nord-Trøndelag. Elverum i Hedemark og Vinje i Telemark. Finnsnes i Troms og Florø i Sogn og Fjordane. For å nevne noen hjørner av Norge.

Hvordan hadde mediebildet sett ut om PST sa at vi har nazister landet over? Jeg tror svaret gir seg selv.

100 britiske parlamentsmedlemmer har signert et opprop der de trygler BBC og andre medier om ikke å bruke begrepet Den islamske staten. Til BBC sa den islamkyndige statsminister Cameron dette:

«I wish the BBC would stop calling it ‘Islamic State’ because it is not an Islamic state. What it is is an appalling, barbarous regime. It is a perversion of the religion of Islam, and, you know, many Muslims listening to this program will recoil every time they hear the words ‘Islamic State.'»

Cameron mener ISIL er bedre betegnelse, som altså er forkortelsen for Den islamske staten i Irak og Levanten. Hvordan dette begrepet er mindre ydmykende, er noe gåtefullt for meg.

Cameron sier at trusselen fra IS (ISIL) er “vår generasjons kamp. Vi må bekjempe den med alt vi har”.

Kanskje begynne med å være ærlig? Hvordan identifisere fiendene hvis man ikke vil lytte til hva de har å si?

Dette hadde nemlig IS-lederen , Abu Bakr al-Baghdadi, å si i mai i år:

Al-Baghdadi

«O Muslims, Islam was never for a day the religion of peace. Islam is the religion of war. Your Prophet (peace be upon him) was dispatched with the sword as a mercy to the creation. He was ordered to wage war until Allah is worshipped alone. He (peace be upon him) said to the polytheists of his people, ‘I came to you with slaughter.’ He fought both the Arabs and non-Arabs in all their various colors. He himself left to fight and took part in dozens of battles. He never for a day grew tired of war.

«So there is no excuse for any Muslim who is capable of performing hijrah [migration] to the Islamic State, or capable of carrying a weapon where he is, for Allah (the Blessed and Exalted) has commanded him with hijrah and jihad, and has made fighting obligatory upon him.»

Rene ord for pengene, må man kunne si.

Die Welt har intervjuet en kilde som lenge har arbeidet for ulike europeiske sikkerhetstjenester i Midtøsten. Mannen ble tilfangetatt, men klarte å rømme tilbake til Europa. Han frykter vi bare ser begynnelsen på IS-fremstøt mot Europa. Selv klarte han å flykte tilbake til Europa ved bruk av et bulgarsk pass fra lufthavnen i Dar es Salaam. Bulgarske pass skal være de mest foretrukne for IS: Bulgaria lider av etterdønninger fra kommunisttiden. Landet er fattig, illegal virksomhet trives godt, det samme gjør korrupsjonen, og mafiaen har godt grep om landet, med tette bånd til kriminelle ligaer i Russland, Italia og Serbia. Det ”geniale” med bulgarske pass, er at IS-krigere da lander i Europa som europeisk borger. Ingen asylmottak, som i Rognan, venter dem.

Derfor sier også Ioannis Michaletos, ansatt i det greske instituttet for forsvars- og sikkerhetsanalyser, at sovende IS-celler allerede er etablert i Europa. “Det er bare et spørsmål om tid før angrepene kommer,” fortsetter Michaletos.  I tillegg blander IS-krigere seg i flyktningstrømmen til Europa. 200 000 syrere er så langt ankommet Europa. Ingen vet andelen IS-krigere blant dem.

Også fra EU-hold bekreftes det at IS kommer over Middelhavet i båter.

Cellene i Europa består etter alt å dømme av folk som tilsynelatende lever ordinære liv i påvente av ordre fra IS-lederskapet.

Nettopp derfor er det så dramatisk at Die Welts kilde pekte konkret på Rognan asylmottak. Dette må bety at man i teorien kan finne IS-krigere på hvilket som helst asylmottak i Norge nå.

Det er tre hovedruter til Europa. Allerede nevnte bulgarske fra Afrikas Horn, og som man ser av kartet under her, er det prikket en direkte linje fra Tanzania til Norge. Hovedstrømmen kommer fra Syria, via Tyrkia og over til Hellas. Mens den tredje går via mindre stater i tidligere Jugoslavia, som Bosnia og Kosovo, altså mer eller mindre dysfunksjonelle stater.

DieWelt_IS-reiseruter

Fra politisk norsk hold er det dørgende stille om den overhengende trusselen. Grensene våre er vidåpne midt i høysesongen for asylsøkere og utenlandske gjester.  For ti år siden opplevde Storbritannia et av sine verste mareritt da fire hjemmeavlede terrorister slo til. Jeg tror vi er mange som fryktsomt venter på neste aksjon. Det interessante er ikke minst hva politikerne skal berolige oss med når det skjer. Om de våger nok en gang å ta en ”Cameron” om ”fredsreligionen”, tror jeg flere enn meg vil heve røsten og be dem lese skriften på veggen.