Terrorangrep i Frankrike: En pågrepet – kjent av sikkerhetstjenesten fra før

En mann er blitt halshugget og flere titalls skadet i terrorangrep på en fransk gassfabrikk nær Grenoble. Angriperne skal ha båret flagget til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). En 30 år gammel mann som i forveien var kjent av fransk sikkerhetstjeneste skal være pågrepet på stedet. Flere medier rapporterer om…

En mann er blitt halshugget og flere titalls skadet i terrorangrep på en fransk gassfabrikk nær Grenoble. Angriperne skal ha båret flagget til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). En 30 år gammel mann som i forveien var kjent av fransk sikkerhetstjeneste skal være pågrepet på stedet. Flere medier rapporterer om skuddveksling.

En eller flere menn skal ha kjørt rundt fabrikken Air Products og kastet ut gassbeholdere, før en mann hoppet ut og halshugget en mann. I følge lokale journalister skal offerets hode vært dekket av arabisk skrift og plassert på fabrikkens hovedport ut mot veien, mens et IS-flagg ble funnet ved siden av kroppen.

Det skal også ha vært flere eksplosjoner inne i eller rundt fabrikken.

Det er foreløpig usikkert hvor mange som angrep fabrikken, men øyenvitner forteller om to menn. En skal være pågrepet og i følge en politikilde skal ytterligere en mann være drept i skuddveksling med politiet.

Angrepet kommer bare litt over fem måneder etter terrorangrepet i Paris, hvor tre islamister drepte 17 mennesker i angrepene på Charlie Hebdo og en jødisk butikk. De tre var nære venner og alle var i forveien kjent av den franske sikkerhetsjenesten som militante islamister.

The terror chief behind the murders was killed in a drone attack in Yemen earlier this month.

Nasser al-Wuhayshi was once a loyal deputy to Osama Bin Laden, the terrorist mastermind behind the 9/11 attacks on the USA in 2001.

Last month, the senior AQAP [Al-Qaeda in the Arabian Peninsula] commander who admitted responsibility for the Hebdo attacks was also blasted to death by a drone.

Nasr al-Ansi caused outage in January when he gloated over the murders by France-born Islamists.

Two of them – brothers Said and Cherif Koachi – both said they were working for AQAP.

The Kouachi brothers and a third terrorist, Amedy Coulibaly, were themselves killed by police following sieges which also saw four Jewish people shot dead in a Kosher supermarket in eastern Paris.

Al-Ansi, who was also close to the late terror chief Osama Bin Laden, had called for more attacks in countries including Britain, America and France saying ‘lone-wolf’ attacks were ‘better and more harmful’.

Daily Mail: BREAKING NEWS: Decapitated body found next to Islamist flag on industrial estate in France after terrorists storm building and set off ‘gas bomb’ explosions