Jeanette på møte i Presseforbundet

Jeanette oppfordret journalistene via Presseforbundet til et mer kritisk blikk på moskeene. Jeanette har vært på møte med styret i Norsk Presseforbund, som inviterte til samtale om hvordan mediene speiler undertrykkelse i muslimske miljøer, privatlivets fred for sentrale politikere og andre temaer: – Brevet har betydd veldig…

Jeanette oppfordret journalistene via Presseforbundet til et mer kritisk blikk på moskeene.

Jeanette oppfordret journalistene via Presseforbundet til et mer kritisk blikk på moskeene.

Jeanette har vært på møte med styret i Norsk Presseforbund, som inviterte til samtale om hvordan mediene speiler undertrykkelse i muslimske miljøer, privatlivets fred for sentrale politikere og andre temaer:

– Brevet har betydd veldig mye for mange av dem, kanskje vet hun ikke selv hvor viktig det var, sier Jeanette. Det formidlet hun trolig til Aps nestleder da samtalen Tajik inviterte til før hun skrev svaret sitt, startet på Stortinget klokka 12. fordi Jeanette var syk i mai, kunne de ikke treffes før nå.

I møtet med Pressefobundet forsvarte Jeanette sitt brev til politikeren med de alvorlige følgene det kan få om en muslimsk kvinne stemples som frafallen fordi hun har giftet seg med en ikke-muslim. Mange rammes av æresdrap, både i Vesten og i muslimske land. Hun etterlyser en åpen dialog om det som er problematisk med islm og det som foregår i moskeene.

Jeanette mener mediene må forstå at man har rett til å mislike en religion i Norge og snakke om det offentlig.

Les resten hos Journalisten.no