Integrering og integreringspolitikk

En seier for kjærlighet og trosfrihet

I dag skal jeg feire, skriver Jeanette.

Jeanette mener Heggelunds svar gir håp for mange i fremtidens Norge.

Jeanette mener Heggelunds svar gir håp for mange i fremtidens Norge.

Først og fremst vil jeg takke Stefan Heggelund for å meddele at han ikke har konvertert. Det betyr at norsk lov har presedens over religiøs lov. Det betyr at religionsfrihet i norsk lov tillater at din tro er din egen og ikke noe andre kan ta den fra deg. Det betyr håp for integrering. Vi kan feire anledning til at forskjellige tro, eventuelt ingen tro, kan finne harmoni i norske hjem.

Svaret fra Heggelund, som selvsagt burde vært et privat anliggende, men som Islamsk lovverk tvinger ut i offentligheten, betyr en seier for kjærligheten og mot kvinneundertrykkelse i miljøene som har levd etter urgamle regler.

Jeg gratulerer Hadia Tajik og Stefan Heggelund for å være et positivt eksempel for fremtiden til Norge og alle borgerne med forskjellig tro. La oss bare innse at folk forelsker seg. Kjærlighet følger ingen religion og regler. Den er altoppslukende og universal. Uten at folk kan gifte seg av fri vilje kan vi ikke forvente fungerende og vellykket integrering. Dette ekteskapet er håpet vi har ventet på lenge. Det er bruen vi har kjempet for å bygge.

Kampen mot kvinneundertrykkende holdninger er likevel ikke over. Men nå har kjærligheten satt kraftige fotavtrykk. Det er et tydelig eksempel for de som ønsker å gå i disse fotsporene. La oss håpe alle unge og deres foreldre med røtter i aktuelle kulturer åpenhjertig tar imot denne muligheten.

Jeg ønsker Hadia Tajik og Stefan Heggelund et godt liv sammen!

I dag skal jeg feire.