Innvandringspolitikken viktigst for danske velgere

En meningsmåling utført for nettmagasinet Altinget viser at det er de forskjellige partienes flyktning- og innvandringspolitikk som vil få størst betydning for danske velgeres stemmeavgiving: Det er ikke længere tvivl om, at dette års folketingsvalg rent emnemæssigt kommer til at minde en del om valget i 2001.

En meningsmåling utført for nettmagasinet Altinget viser at det er de forskjellige partienes flyktning- og innvandringspolitikk som vil få størst betydning for danske velgeres stemmeavgiving:

Det er ikke længere tvivl om, at dette års folketingsvalg rent emnemæssigt kommer til at minde en del om valget i 2001.

I 2015 er udlændingepolitikken igen kommet helt i top (med terror som et undertema) – og ligesom for 14 år siden er sundhed højt på listen over vælgernes prioriteter. Resultatet ses af en Norstat-måling foretaget for Altinget.

Her er svarpersonerne blevet bedt om at afkrydse de tre politikområder, der vil have størst betydning for deres stemmeafgivning ved næste valg.

45 procent peger nu på udlændingepolitik som et af de tre vigtigste emner, og det kan ingen andre emner konkurrere med. På andenpladsen følger arbejdsmarkedspolitik, som 38 procent peger på, og sundhed, som 34 procent af de adspurgte finder vigtigst.

Altinget: Udlændingepolitik er vigtigst for vælgerne