Innvandring

Ahmed fra Djibouti har reist hjem

Den tidligere Ap-politikeren Khaled Ahmed Taleb fra Hamar, ble utvist fra Norge i januar i år grunnet innvandringsfusk:han løy om identitet, alder og landbakgrunn da han søkte asyl i Norge. I dag ble det kjent at Taleb, eller Benyamin Ahmed som han nå heter, har forlatt Hamar og reist til Djibouti.

Det er Hamar Arbeiderblad som melder at Ahmed forlot Norge før tidsfristen etter utvisningsvedtaket.

Ahmed_Djibouti_utvist

Taleb ble nasjonalt kjent i 2012 da han i en diskusjon mellom AUF`ere på Facebook under statusoppdateringen “Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer” hverken tok avstand eller irettesatte de aktuelle AUF`erne for de groteske utsagnene. I stedet skrev han to kommentarer som ble oppfattet som støttende. Som svar på “Jævla hore jøder, verdensdritt folkbro..alle de kan suge meg 8 ganger vær… etter på skal jeg brenne dem!”, skrev Taleb: “Pass på å bli sugd av dem da!! Du kommer til å få problemer i kuken”.

Til tross for at Taleb mente at folk som «prøvde å skade ham» eller «jøder» sto bak avisoppslagene om hans atferd på Facebook, hevdet både Taleb, Hamar AUF og Hamar AP at han ikke hadde noe problematisk forhold til jøder. Hamar AUF og Hamar AP foretok seg ingenting med saken.

Da det kort etter ble kjent at Taleb hadde brukt falsk identitet for å oppnå asyl i Norge, frasa han seg alle politiske verv for Arbeiderpartiet, men fortsatte som uavhengig representant. Han var blant annet medlem av Mangfoldighetsutvalget og komiteen for næring og kultur i tillegg til kommunestyret i Hamar til tross for Utlendingsdirektoratets utvisningsvedtak fra oktober 2013. I mai ble han dømt til fire måneders fengsel for falsk forklaring. Anken på utvisningsvedtaket førte ikke frem.

På bakgrunn av Talebs falske asylsøknad fikk også hans foreldre og to yngre brødre oppholdstillatelse i Norge. Det er merkelig hvis ikke resten av familien også utvises, da hele deres oppholdsgrunnlag var basert på Ahmeds løgn.