UK: Samtlige etniske grupper vil redusere innvandringen

En ny rapport fra pressgruppen Migration Watch viser at samtlige etniske grupper i Storbritannia vil redusere innvandringen til landet. 79 prosent ønsker innvandringen redusert, mens 59 prosent vil ha en kraftig redusering. Bare en av ti vil ha høyere innvandring. The report is based on the British Social…

En ny rapport fra pressgruppen Migration Watch viser at samtlige etniske grupper i Storbritannia vil redusere innvandringen til landet. 79 prosent ønsker innvandringen redusert, mens 59 prosent vil ha en kraftig redusering. Bare en av ti vil ha høyere innvandring.

The report is based on the British Social Attitudes Survey, a long-running poll of 3,000 residents.

60 prosent av respondentene som identifiseres som asiatiske ønsker å redusere innvandringen, mens 38 prosent i denne gruppen vil se kraftige innstramninger. Blant svarte respondenter er tallene hhv. 57 oh 32 prosent.

For those of mixed origin, 60 per cent wanted a decrease with 30 per cent wanting a big fall.

Of those classed as ‘other’ ethnicities, 56 per cent wanted a drop with 32 per cent believing there should be a large reduction.

Samlet ønsker flertallet i minoritetsgruppene lavere innvandring, mens rundt 30 prosent ønsker å opprettholde dagens nivå.

Undersøkelsen tyder dermed på at det er lite sannsynlig at en strammere innvandringspolitikk vil få velgere fra etniske minoriteter til å avstå fra å stemme på det konservative regjeringspartiet, slik den sentrumshøyre-orienterte lobbygruppen Bright Blue hevder. Denne gruppen mener at Tory-partiet må droppe målet om å begrense nettoinnvandringen for nettopp å tiltrekke seg flere velgere fra etniske minoriteter.

Home Secretary Theresa May, who wants a firm pledge to cut migration in the Tory manifesto, recently quit as a member of Bright Blue’s advisory board.

Migration Watch said that while tighter immigration controls do not deter voters from an ethnic minority background, the tone of the debate must be ‘right’.

It said black and ethnic minority voters are more likely to see previous waves of immigration as positive for the UK but are clearly concerned about current levels.

Migration Watchs vise-formann Alp Mehmet sier at rapporten bekrefter at etniske minoriteters bekymringer er svært like alle andres. Også etniske minoriteter er bekymret for presset innvandringen skaper på skoler, helsetjenesten og arbeidsmarkedet, samt generell overbefolkning:

Vice-chairman Alp Mehmet said: ‘The report confirms that the concerns of ethnic minority voters are very similar to everyone else and why wouldn’t they be?

‘The way to appeal to ethnic minority communities is to propose reasonable policies and reducing net migration to the level last seen in the early 1990s is entirely reasonable.’

Kiran Bali, a member of Migration Watch who has founded a series of inter-faith groups, said: ‘The majority of people share similar concerns. ‘They are worried about schools, hospitals, jobs and overcrowding´.

– Det er latterlig å slå de flerkulturelle miljøene sammen og gå ut fra at vi alle vil ha masseinnvandring. Et fornuftig nivå er den eneste måten å oppnå styrkede relasjoner mellom miljøer, sier Bali.

Det er antatt at Toryene vil gjenta statsminister David Camerons valgløfte om å redusere nettoinnvandringen som nå er på årlige 300.000 til under 100.000.

Daily Mail:EVERY ethnic group in Britain wants a cut in immigration: More than half want a ‘big drop’ in numbers coming to this country