Tunisia: 21 drept i terrorangrep

21 mennesker ble drept i terrorangrepet på Bardo-museet i Tunisia. Blant de drepte er en sivil tuneser, en politibetjent og 17 turister fra hhv. Japan, Italia, Colombuia, Spania, Australia, Frankrike og Polen. To av angriperne ble drept i skudvekslingen med tunesisk sikkerhetspoliti, som befridde resten av gislene. Tunisias statsminister opplyser…

21 mennesker ble drept i terrorangrepet på Bardo-museet i Tunisia. Blant de drepte er en sivil tuneser, en politibetjent og 17 turister fra hhv. Japan, Italia, Colombuia, Spania, Australia, Frankrike og Polen.

To av angriperne ble drept i skudvekslingen med tunesisk sikkerhetspoliti, som befridde resten av gislene.

Tunisias statsminister opplyser at flere gjerningsmenn antagelig er på frifot.

Gerningsmænd åbnede ild onsdag på et stort museum i Tunesiens hovedstad Tunis. Der blev i løbet af middagen affyret flere skud i området, fortalte tunesiske statsmedier og det officielle tunesiske nyhedsbureau TAP.

En talsmand for det tunesiske indenrigsministerium fortalte, at gerningsmændene havde taget flere personer som gidsler på Bardo Museet, der ligger ved siden af parlamentet. Det skrev Reuters.

Sikkerhedsstyrker ankom straks til området, hvor Tunesiens parlamentbygning ved siden af museet blev evakueret.

Talsmanden Mohamed Ali Aroui oplyste under gidseldramaet, at bevæbnede gidseltagere befandt sig i museet, der var omringet af sikkerhedsstyrker. Ifølge ham var gerningsmændene væbnet med kalasjnikov-automatgeværer.

Bardo-museet er verdenskjent på grunn av sine antikke samlinger og er en av Tunisias største turistattraksjoner.

Jyllands-Posten: 17 turister dræbt under gidseldrama i Tunesien