Sverige: Skyting i Gøteborg

To personer ble drept og flere såret da to personer åpnet ild med automatvåpen i en restaurant ved Gøteborg. Ifølge svensk politi kan antallet drapsofre stige. Ifølge Göteborg Posten er mellom ti og 15 personer skadet. Minst åtte ble kjørt til sykehus og ti personer er avhørt.

To personer ble drept og flere såret da to personer åpnet ild med automatvåpen i en restaurant ved Gøteborg. Ifølge svensk politi kan antallet drapsofre stige.

Ifølge Göteborg Posten er mellom ti og 15 personer skadet. Minst åtte ble kjørt til sykehus og ti personer er avhørt.

– Dette er grov kriminalitet, og meget taler for, at det er banderelateret, sagde Ulla Brehm, pressetalsmand for politiet i Göteborg, tidligere på aftenen.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet på en restaurant på Vårväderstorget på øen Hisinge klokken 22.23.

Gerningsmændene brugte tilsyneladende automatvåben.

– Der kom to personer med Kalasjnikov-geværer ind og begyndte at skyde, siger et øjenvidne til avisen Aftonbladet.

Ingen er så langt pågrepet eller siktet.

Skytingen fant sted i det volds- og kriminalitetsbelastede Västra Hisinge utenfor Göteborg. Det er særlig det sosiale boligområdet Biskopgården som er preget av uro og grove voldshandlinger. Skyteepisoder og brannstiftelser er i ferd med å bli hverdagskost i området, skriver Expressen.

Vi er vitner til meningsløs vold, mener lokalpolitiker Jahja Zeqiraj. Mon det? Mange av voldsepisodene i og rundt Gøteborg er banderelaterte. I februar 2014 opplyste svensk politi at man ville forsterke innsatsen mot bander i forstaden Angered. Ifølge Gøteborg Posten dreide det seg om «utbredt ungdomskriminalitet, bander som styrer med vold, åpenlys narkohandel, parallelle rettssystemer, skyting på gater og torg og generell utrygghet blant beboerne».

– Ifølge politiet er det forholdsvist unge mennesker, som er indblandet i det her. Hvorfor de har skudt inde i restauranten, ved man ikke med sikkerhed. Det kan man kun gætte på. Men mange er kommet galt af sted, siger han til Expressen.

– Desværre har vi vænnet os til voldsudviklingen i vores by. Det har været alt fra banderelaterede eksplosioner og skyderier til drab. Vi tolerer ikke denne vold, men det sker jo igen og igen, siger Jahja Zeqiraj.

– Vi, som er folkevalgte, og politiet har gjort gentagne forsøg på at få vendt denne voldsudvikling. Vi har sagt, at der er en grænse for, hvad en by kan tåle, og den er for længst passeret, tilføjer han.

Jyllands-Posten: Flere personer beskudt og to dræbt på restaurant ved Göteborg