Solidaritetsring med Holocaust-fornektere?

Den muslimske markeringen mot islamistisk antisemittisme etter drapene på europeiske jøder i Paris og København vakte berettiget oppsikt og fikk massiv og positiv omtale i innelandske såvel som utenlandske medier. Privatpersonene Solveig Staal, Kristian Flem, Johanna Engen og Gitte Michelle vil også mele en kake og arrangerte følgelig sin egen rundt Oslo-moskeen…

Den muslimske markeringen mot islamistisk antisemittisme etter drapene på europeiske jøder i Paris og København vakte berettiget oppsikt og fikk massiv og positiv omtale i innelandske såvel som utenlandske medier. Privatpersonene Solveig Staal, Kristian Flem, Johanna Engen og Gitte Michelle vil også mele en kake og arrangerte følgelig sin egen rundt Oslo-moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat.

«Som etniske nordmenn finner vi oss ikke i alt hatet som spres i vårt navn. I denne tiden av frykt og polarisering føler vi at det er viktigere enn noensinne å stå sammen og vise solidaritet. Vi tror på og vil markere menneskers vilje til å leve sammen i fred og i respekt for hverandre uavhengig av religion, etnisitet og tilhørighet, skrev arrangørene i forkant.

Men hvis kake var det arrangørene forsøkte å mele? Det var neppe muslimenes, for de fleste vet – burde vite, i alle fall – at Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat ikke er stedet å oppsøke hvis man ønsker å markere mot spredning av hat.

Til tross for en og annen simpel drittsekkjournalists kritikk, møtte hovedstrømsmediene – som åpenbart har glemt eller valgte å overse hva de selv har skrevet om moskeens antisemittiske ledelse – initiativet på sedvanlig, ukritisk vis.

Antirasistisk senter (ARS) kastet seg også på og reklamerte for arrangementet på nettsiden sin.

Hverken mediene – eller ARS – gikk nærmere inn på arrangørenes påstander om at det de ikke visste om moskèledelsens spredning av antisemittiske holdninger og at valget av moskè var helt tilfeldig.

Mon det?

Solidaritet?

Men om våre medier valgte å overse både moskèens antisemittisme og hva arrangørerne selv står for, var det heldigvis mange av de vordende deltagerne som ikke gjorde det. For av 600 varslede deltagere var det bare rundt 200 som møtte opp på lørdag. Det skal de 400 som uteble – og resten av det omgivende samfunn – være glad for. At 200 stiller seg solidarisk med dette er jo ille nok.

Vel, vel, om ikke annet kan jo neste Solidaritetsring fra dette holdet med rette bruke slagordet Antisemitter og Holocaust-fornektere i alle land – foren eder!

Gratulerer.