Soldat i Nasjonalgarden pågrepet for terrorplanlegging

En soldat i den amerikanske Nasjonalgarden - som ligger under militæret - og vedkommendes fetter er pågrepet, mistenkt for å planlegge et angrep på et militæranlegg i Illinois.

En soldat i den amerikanske Nasjonalgarden – som ligger under militæret – og vedkommendes fetter er pågrepet, mistenkt for å planlegge et angrep på et militæranlegg i Illinois.

22-årige Hasan Edmonds og hans 29 år gamle fetter Jonas Edmonds, som begge er fra Chicago-området, skal ha planlagt å bruke militæruniformer og sin «militære innsikt» til et terrorangrep for å støtte Den islamske staten (IS).

22-åringen er utdannet som spesialist i Nasjonalgarden og ble pågrepet på en flyplass på vei til Kairo.

Hans fætter Jonas Edmonds, som er 29 år, blev anholdt i sit hjem i byen Aurora i Illinois.

De to tiltalte blev afsløret under et møde med en undercover FBI-agent. Her præsenterede de en plan for et væbnet angreb på et militæranlæg.

Hasan Edmonds har opplært på det samme militæranlegget han skal ha planlagt å angripe.

– Det er foruroligende, at den ene af de anklagede bærer samme uniform som dem, de havde planer om at angribe, hedder det i en udtalelse fra det amerikanske justitsministerium.

Bliver de to mænd dømt, risikerer de en straf på 15 års fængsel og en bøde på 250.000 dollar, svarende til 1,7 millioner kroner.

Jyllands-Posten: Soldat anholdt for plan om Islamisk Stat-angreb mod USA