Med lov skal landet bygges!

Basil El-Cheikh Hassan forsøkte å drepe Lars Hedegaard i 2013, ble arrestert av tyrkisk politi og deretter løslatt under uklare omstendigheter. Hassan er over alle hauger, men til gjengjeld må Hedegaard møte i retten - tiltalt for å ha brutt navneforbudet på attentatmannen.

Lars Hedegaard må møte i retten – tiltalt for å ha brutt navneforbudet på mannen som forsøkte å skyte ham i 2013. Basil El-Cheikh Hassan ble pågrepet av tyrkisk politi i 2014 og Danmark krevde ham utlevert.

img-b9976edfdb21a73ec0dd6700b4b8fb2fBilledkunstneren Firoozeh Bazrafkans kommentar til tiltalen.

I stedet ble Hassan løslatt under uklare omstendigheter – sannsynligvis i en fangeutveksling mellom Tyrkia og terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) – og skal etter sigende nå ha sluttet seg til IS.

Dansk politi har imidlertid tatt initiativ i saken på egenhånd – og tiltalt Lars Hedegaard. Selv kommenterer han det hele slik på Facebook:

Nu skal jeg straffes.

Her til morgen blev jeg ringet op af drabssektionen i Københavns Politi. Der er indledt straffesag mod mig, sagde de. Jeg spekulerede et øjeblik på, hvem jeg havde slået ihjel, men kunne ikke komme på nogen.

Men det var ikke mord, dette drejede sig om, sagde den venlige dame i røret. Derimod står jeg anklaget for at have overtrådt navneforbuddet mod den mand, som 5. februar 2013 prøvede at skyde hovedet af mig. Det har jeg nemlig gjort i to artikler i Dispatch International. Jeg vedstår naturligvis forfatterskabet til artiklerne, men gjorde opmærksom på, at DI er indregistret i Sverige, hvor dansk lov vel ikke kan gælde.

Jeg meddelte også de overbebyrdede mordefterforskere, at navnet på den fummelfingrede hellige kriger i snart et år har kunnet læses i tyrkisk presse.

Men det hjælper ikke, sagde damen fra Københavns Politi, der i øvrigt meddelte, at det er politiet, der efter egen tilskyndelse har rejst sagen mod mig.

Jeg forstår udmærket, at Københavns Politi har brug for en succes. BH er over alle bjerge. Det er jeg ikke, så jeg er nem at komme efter.

Jeg ser frem til retssagen, hvor jeg formentlig får lov til at sige et par ord – med mindre det i mellemtiden er blevet forbudt.