DK: Annenhver velger vil begrense ikke-vestlig innvandring

En meningsmåling utført av Norstat for nettmagasinet Altinget viser at danskenes holdning til innvandringfra ikke-vestlige land er markant skjerpet. Annenhver velger vil ha en strammere innvandringspolitikk. I undersøkelsen svarer 50 prosent at de vil ha strammere regelverk enn dagens og 28 prosent at de vil beholde det nåværende, mens bare…

En meningsmåling utført av Norstat for nettmagasinet Altinget viser at danskenes holdning til innvandringfra ikke-vestlige land er markant skjerpet. Annenhver velger vil ha en strammere innvandringspolitikk.

I undersøkelsen svarer 50 prosent at de vil ha strammere regelverk enn dagens og 28 prosent at de vil beholde det nåværende, mens bare ni prosent ønsker å lempe på regelverket.

Diskussionen om parallelsamfund, bandekriminalitet og religiøs radikalisering i kølvandet på terrorangrebet har gjort danskerne mere kritiske over for ikke-vestlig indvandring. Det er den nærliggende tolkning af ny meningsmåling fra Norstat for Altinget udført en uges tid efter drabene i København.

I målingen er respondenterne spurgt, om de vil stramme, lempe eller beholde de nuværende regler for ikke-vestlig indvandring til Danmark, og strammersiden står nu stærkere end i mange år.

Altinget skriver at tallene er meget oppsiktsvekkende tatt i betraktning at den sosialdemokratiske statsministeren Helle Thorning-Schmidt har markedsført den nåværende innvandringspolitikken som på nivå under Anders Fogh Rasmussens VKO-regjering.

Under Anders Fogh Rasmussen indførte VKO i 2002 tilknytningskravet og 24-års reglen, der siden har været de centrale regler i dansk udlændingepolitik. Hovedformålet med stramningerne var at begrænse familiesammenføringer af ikke-vestlige indvandrere.

Altinget: Flertal vil mindske ikke-vestlig indvandring