Danmark: Skyting i København

To personer ble skutt og såret under skytingen i parkeringshuset til kjøpesenteret Fields i København. Seks personer mellom 19 og 26 år er pågrepet og politiet leter etter flere gjerningsmenn. Personer med banderelasjoner begynte å skyte på hverandre under et møte i parkeringshuset onsdag. Av hensyn til etterforskningen vil politiet…

To personer ble skutt og såret under skytingen i parkeringshuset til kjøpesenteret Fields i København. Seks personer mellom 19 og 26 år er pågrepet og politiet leter etter flere gjerningsmenn.

Personer med banderelasjoner begynte å skyte på hverandre under et møte i parkeringshuset onsdag. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke opplyse hvilke bander det dreier seg om.

– Vi har nok stadigvæk minimum én, som vi ikke har fanget, som har været til stede i Field’s. Det er vores teori, siger Lau Thygesen, politiinspektør i Københavns Politi.

Det er videoovervågning fra centret, der viser, at der formentlig er flere implicerede på fri fod.

Ifølge politiet mødte to grupperinger hinanden i indkøbscentret på Amager, hvor der opstod tumult og knivstikkeri onsdag middag.

– Den ene gruppering flygtede til parkeringsarealet P1, hvor der opstod skyderi mellem grupperingerne, og to personer blev ramt af skud. Den ene er alvorligt såret, mens den anden er lettere såret, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den alvorligt sårede mand er ifølge politiet 17 år gammel. Han ligger stadigvæk på operationsbordet. Den anden person er 18 år og er blevet ramt i armen.

En tredje person ble forsøkt knivstukket, men ble ikke skadet da han bar skuddsikker vest. Politiet har ikke opplyst om motivet, men vitner forteller at de to gruppene, som besto av tre til fem menn hver, kranglet høylytt i kjøpesenteret før skytingen i parkeringshuset.

Jyllands-Posten: Seks anholdt efter skyderi i Field’s: Politi leder videre