Integrering og integreringspolitikk

Sjokkerende britisk måling viser utbredt støtte til terror

Hver tidende britiske muslim sier rett ut at de støtter terroristene i Paris. En av fire britiske muslimer er enige i følgende utsagn: ”Jeg har en viss sympati for motivene bak angrepene på Charlie Hebdo i Paris.” En av fire avviser dette utsagnet: ”Voldelige handlinger mot dem som publiserer bilder av profeten Muhammed kan aldri rettferdiggjøres.” Mens i Sverige "flyter" hyllest til terror på nettet fra "vanlige" jenter og gutter.

Undersøkelsen er gjort over telefon av 1 000 muslimer i alderen 18 år og eldre.

27 prosent har ”en viss sympati for motivene” bak terroren i Paris.

Kun 24 prosent avviser voldshandlinger på bakgrunn av publiseringer av Muhammed-”bilder”, altså ikke karikaturer.

11 prosent støtter terrorangrepet.

Det bor om lag 3 millioner muslimer i Storbritannia. Hvis vi anslår at rundt halvparten er over 18 år, betyr dette at rundt 150 000 muslimer støtter terror, og at rund 400 000 muslimer ikke avviser vold mot dem som publiserer det de opplever som krenkelse av Muhammed. Likeledes at rundt 400 000 muslimer ”har en viss sympati for motivene” bak angrepet mot Charlie Hebdo.

Vi begynner da å snakke om et farlig stort omland i den desidert raskest voksende religionen i dette nye årtusenet på de britiske øyene.

Den korte avis sier videre:

80 procent finder det dybt krænkende, at man bringer billeder, der forestiller profeten Muhammed. De mener altså overhovedet ikke, at man bør tegne ham, og accepterer det ikke som en del af ytringsfriheden.

Mere end hver tredje siger da også, at de generelt forstår motiverne hos dem, der gennemfører angreb i islams navn, fordi deres religion er blevet krænket.

Målingen fortæller noget om, hvor stærk modsætningen er mellem det verdslige demokratis ytringsfrihed og muslimers ønske om, at samfundet skal indrette sig efter deres religion.

Hver femte muslim: Det vestlige samfund og islam er uforenelige

8 procent siger, at de kender muslimer, som har stærk sympati for dem, der kæmper for Islamisk Stat og al-Qaeda.

Endnu et bemærkelsesværdigt tal: Hver femte britiske muslim, 20 procent, mener, at det vestlige liberale samfund aldrig kan blive foreneligt med islam.

Hver tredje ønsker, at deres børn skal gå i en muslimsk skole.

Næsten alle de adspurgte siger imidlertid, at de føler sig britiske, og at de mener, at muslimer skal følge britisk lov.

Hele målingen kan leses her. På s.14 finner man spørsmålene knyttet til Charlie Hebdo-attentatet.

Fra Sverige meldes det at hyllest av terror «flyter på nettet» der.