Så skjedde det igjen

Så skjedde det igjen. En person ligger død og tre politibetjenter er skutt og såret da to attentatmenn løsnet skudd på et debattmøte i København. Målet var sannsynligvis den drapstruede kunstneren Lars Vilks, som heldigvis er i god behold. Det samme gjelder formannen for Lars Vilks` støttekomitè Helle…

Dannebrog

Så skjedde det igjen. En person ligger død og tre politibetjenter er skutt og såret da to attentatmenn løsnet skudd på et debattmøte i København. Målet var sannsynligvis den drapstruede kunstneren Lars Vilks, som heldigvis er i god behold. Det samme gjelder formannen for Lars Vilks` støttekomitè Helle Merete Brix.

Det er vi takknemlige for.

Men hvordan kunne dette skje? Lars Vilks har vært en truet mann siden han tegnet islams profet Muhammed som rondellhund i 2007. Han har vært utsatt for flere attentatforsøk og lever med sikkerhetsvakter døgnet rundt. Møtet på Krudttønnen var fullt av politi og folk fra Politiets Etterretningstjeneste.

Likevel kommer to maskerte menn seg inn på møtet og får løsnet skudd med automatvåpen.

Det er derfor grunn til å spørre: er europeiske myndigheter på høyden? Har de forstått hvor alvorlig situasjonen vi befinner oss i egentlig er?

Det virker ikke slik.

En noenogførti år gammel mann gjorde noe vi alle gjør til tider; han gikk på et debattmøte i sitt fredelige land. For det fikk han bøte med livet.

I dag får vi bare være takknemlige for at det ikke gikk med flere liv. Det er bare en måned siden det gikk med 17 liv i Paris.

Men våre myndigheter – og alle som har nøret oppunder den islamistiske krenkelsesmentaliteten som alle nå bør være klar over at er dødsens farlig – bør stilles til ansvar. Hva har de tenkt til å gjøre med situasjonen utover å opprette kommisjoner og snakke tøft på TV?

Islamismens morderiske utslag har nå kommet så nærme at fornuften skriker at det kanskje er på tide å gi seg mens leken er god.

Men det kan vi bare ikke. Og det skal vi ikke.

Våre tanker går til den drepte, hans pårørende, Lars Vilks og Helle Merete. Og til Danmark.

Vi er med dere.