Lars Akerhaug om antisemittismen i muslimske miljøer

Lars Akerhaug – nylig utnevnt til islamofobisk hatpredikant av Aftenpostens, Klassekampens og NRKs nye ekspertkommentator, den islamistiske hatpredikanten Fahad Quershi i den ekstreme organisasjonen Islam.Net – skriver om den velvoksne elefanten i rommet i debatten om den økende antisemittismen i Europa: Men disse avskyelige terrorangrepene er bare…

Lars Akerhaug – nylig utnevnt til islamofobisk hatpredikant av Aftenpostens, Klassekampens og NRKs nye ekspertkommentator, den islamistiske hatpredikanten Fahad Quershi i den ekstreme organisasjonen Islam.Net – skriver om den velvoksne elefanten i rommet i debatten om den økende antisemittismen i Europa:

Men disse avskyelige terrorangrepene er bare en del av et større bakteppe. Jødefiendtlige holdninger blant muslimer stikker dypt. Over hele Europa rapporteres det om mer antisemittisme.

I Norge har ingen undersøkt holdninger til jøder fordelt på religiøs bakgrunn. Men det meste taler for at veksten i antisemittiske holdninger har sammenheng med at det har kommet flere muslimer til Norge og Europa.

I Sverige har Det kriminalitetsforebyggende råd nylig slått fast at bare en mindre andel av antisemittiske hatforbrytelser er utført av nazister og høyreekstreme. Det er vanligere at antisemittiske lovbrudd har koblinger til Israel-Palestina-konflikten.

Det er ingen grunn til å skyve dette under teppet, eller å late som om rasistiske holdninger blant muslimer vil bli borte av seg selv. Det betyr ikke at alle muslimer er jødehatere. Det betyr heller ikke at det bare er muslimer som har antisemittiske holdninger i Europa.

Les resten i hos Dagen.