Vebjørn Selbekk er Charlie

Vebjørn Selbekk er Charlie. Derfor bør han få Fritt Ords Pris, skriver debattredaktør Erik Tornes i Aftenposten: «Hvem bør få Fritt Ords Pris for 2015?» Det var spørsmålet Fritt Ord stilte på Facebook tirsdag. Det som da var en morsom tankelek, var ett døgn senere blodig alvor –…

Vebjørn Selbekk er Charlie. Derfor bør han få Fritt Ords Pris, skriver debattredaktør Erik Tornes i Aftenposten:

«Hvem bør få Fritt Ords Pris for 2015?» Det var spørsmålet Fritt Ord stilte på Facebook tirsdag. Det som da var en morsom tankelek, var ett døgn senere blodig alvor – 12 personer lå døde igjen i og utenfor redaksjonslokalene til tidsskriftet Charlie Hebdo.

Dessverre en god kandidat

Vebjørn Selbekk er i år dessverre en bedre kandidat til Fritt Ords Pris, institusjonens høyeste pris, enn noen gang tidligere. Jeg skriver dessverre, fordi man kunne håpe og tro at vi var kommet lenger i diskusjonene om ytringsfrihet siden Jyllands-Posten i september 2005 trykket 12 Muhammed-karikaturer.

Les resten i Aftenposten.