Umberto Eco: – Det er en krig på gang og vi står i den til halsen

Den anerkjente forfatteren Umberto Eco sammenligner Den islamske staten (IS) med nazismen. – Den islamske staten er en ny form for nazisme med dens utryddelsesmetoder og dens apokalytiske ønsker om å overta verdensherredømmet, sier han til den italienske avisen Corriere della Sera. – Det står fast, at der…

Den anerkjente forfatteren Umberto Eco sammenligner Den islamske staten (IS) med nazismen. – Den islamske staten er en ny form for nazisme med dens utryddelsesmetoder og dens apokalytiske ønsker om å overta verdensherredømmet, sier han til den italienske avisen Corriere della Sera.

– Det står fast, at der er noget grundlæggende ændret ved krigsførelse. Der er en krig i gang, og vi er begravet i den til halsen, siger Eco videre og sammenligner den frygt, der er udløst ved terrorangrebet i Paris med frygten for at leve under bombardementerne under Anden Verdenskrig.

– Det var lige som, da jeg var lille og dagen igennem levede med risikoen for, at en bombe kunne slå ned fra det ene øjeblik til det næste, siger den italienske filosof, som under krigen blev evakueret op til en landsby i det nordlige Italien.

– Med denne form for terrorisme, er situationen nøjagtigt, som da vi levede under krigen, siger han.

Jyllands-Posten: Umberto Eco: Islamisk Stat er som nazismen