Terrormistenkte brødre er omringet i Paris

Saken oppdateres. De terrormistenkte brødrene fra angrepet på Charlie Hebdo er omringet av store politistyrker i det nordøstlige Paris og skal ha tatt minst et gissel. Det meldes også om to drepte, men dette avvises av de franske påtalemyndighetene. Politiaksjonen foregår 12 kilometer fra flyplassen Charles De Gaulle, hvor to…

Saken oppdateres.

De terrormistenkte brødrene fra angrepet på Charlie Hebdo er omringet av store politistyrker i det nordøstlige Paris og skal ha tatt minst et gissel. Det meldes også om to drepte, men dette avvises av de franske påtalemyndighetene.

Politiaksjonen foregår 12 kilometer fra flyplassen Charles De Gaulle, hvor to fly har måttet oppgi å lande pga skuddvekslinger i området. To andre landingsbaner er stengt og andre fly har blitt omdirigert. Tre skoler er stengt og innbyggerene i området – som av jorurnalister på stedet blir beskrevet som en krigssone – er blitt bedt om å holde seg innendørs.

Politiet i Paris bekrefter at de mistenkte har tatt et gissel, men det foreligger ubekreftede meldinger om at det er flere. Avisen Le Figaro melder at man nå ligger i forhandlinger med gisseltagerne, men helleri kke dette er bekreftet fra offisielt hold.

88.000 franske politibetjente og militærfolk deltager i menneskejagten på de to brødre, der er mistænkt for at stå bag onsdagens angreb mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, som har publiceret Muhammed-tegninger adskillige gange.

Torsdag blev de to terrormistænkte set i en bil, som kom kørende på en større vej 50 km nordøst for Paris, i Villers-Cotterêts i Aisne-regionen nord for byen Reims, hvor fransk politi natten til torsdag foretog antiterroraktioner.

To mænd, som passede til beskrivelsen af de mistænkte, kl. 10.30 begik røveri på en tankstation, hvor de kom af sted med benzin og mad. Den ansatte på tankstationen identificerede efterfølgende de to røvere som de mistænkte. De var ifølge et vidne maskerede og tungt bevæbnede med kalashnikov-rifler og en bazooka.

Bilen, som de kørte i, en grå Renault Clio, blev siden fundet efterladt.

De fransk-algiriske brødrene Cherif (32) og Said Kouachi (34) var i forveien kjent av fransk etterretningstjeneste. I 2005 ble de arrestert for mistanke om forbindelse med terrorister. Anklagene mot Said ble frafalt på grunn av manglende bevis, mens Cherif Kouachi i 2008 ble dømt til tre års fengsel for å ha tatt aktiv del i å hjelpe muslimer til Irak for å kjempe mot vestlige styrker. Han sonet bare 18 måneder av dommen, og sluttet seg senere til den irakiske grenen av terrororganisasjonen al Qaida.

Jyllands-Posten: Terrormistænkte har taget gidsel i det nordøstlige Paris