Muslimsk komiker refser media

– Mediene tør ikke sende islam-satire. Vi har tullet med islam i mange år, men får ikke plass i norske medier, sier den muslimske komikeren og satirikeren Yousef Hadaoui til nettsiden Kampanje.no. Hadaouis uttalelser kommer etter at 12 mennesker ble drept i angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

– Mediene tør ikke sende islam-satire. Vi har tullet med islam i mange år, men får ikke plass i norske medier, sier den muslimske komikeren og satirikeren Yousef Hadaoui til nettsiden Kampanje.no.

Hadaouis uttalelser kommer etter at 12 mennesker ble drept i angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Hadaoui, som er kjent fra Anne-Kat. Hærlands talkshow «Anne-Kat.» på TVNorge, mener at norske medier gir for lite rom og plass til satirikere som spøker med farlige temaer som islam:

– Mediene har ikke gitt nok plass til oss som kjemper mot sånt som dette, sier han til Kampanje.

– Er norske medier for feige?

– Norske medier er for feige. Det kan jeg si med rak rygg. Jeg har selv fått oppleve at de ikke tør, de har ikke store nok baller, sier Hadoui, som understreker at han også har fått flere humoristiske innslag om islam på lufta, blant annet i «Anne-Kat.» og i «Storbynatt» med Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Ifølge Hadoui har både han og hans kollegaer flere ganger forsøkt å selge satire om følsomme temaer til norske tv-kanaler, men får avslag som begrunnes med at det ikke passer inn sendeskjema eller lignende.

Mediene tør ikke å sende det da de er redd for å såre noen, sier han og legger til at terroraksjonen mot Charlie Hebdo bare styrker ham i hans arbeid:

– Du blir ikke redd for at terroren kan ramme deg og andre som lager satire?

– Hvis det er det som må til for å leve med ytringsfrihet, er jeg villig til å dø for dette. Dette er min jihad, sier Hadoui.