Khaled Ahmed Taleb utvises fra Norge

Tidligere AP-politiker Khaled Ahmed Taleb har fått avslag på anken på utvisningsvedtaket som er en følge av at han oppga falsk identitet da han kom til Norge som asylsøker. I 2002 oppga Taleb i asylsøknaden at han het Khalid Haji Ahmed, var fra Somalia og fire år yngre enn…

Tidligere AP-politiker Khaled Ahmed Taleb har fått avslag på anken på utvisningsvedtaket som er en følge av at han oppga falsk identitet da han kom til Norge som asylsøker. I 2002 oppga Taleb i asylsøknaden at han het Khalid Haji Ahmed, var fra Somalia og fire år yngre enn han i realiteten er. I virkeligheten kommer han fra Djibouti.

Under den falske ideniteten har Taleb vært tidligere fylkessekretær for AUF og representert Arbeiderpartiet både i kommunestyret og i fylkestinget i Hamar og Hedmark.

Taleb ble nasjonalt kjent i 2012 da han i en diskusjon mellom AUF`ere på Facebook under statusoppdateringen “Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer” hverken tok avstand eller irettesatte de aktuelle AUF`erne for de groteske utsagnene. I stedet skrev han to kommentarer som ble oppfattet som støttende. Som svar på “Jævla hore jøder, verdensdritt folkbro..alle de kan suge meg 8 ganger vær… etter på skal jeg brenne dem!”, skrev Taleb: “Pass på å bli sugd av dem da!! Du kommer til å få problemer i kuken”.

Til tross for at Taleb mente at folk som «prøvde å skade ham» eller «jøder» sto bak avisoppslagene om hans atferd på Facebook, hevdet både Taleb, Hamar AUF og Hamar AP at han ikke hadde noe problematisk forhold til jøder. Hamar AUF og Hamar AP foretok seg ingenting med saken.

Da det kort etter ble kjent at Taleb hadde brukt falsk identitet for å oppnå asyl i Norge, frasa han seg alle politiske verv for Arbeiderpartiet, men fortsatte som uavhengig representant. Han er blant annet medlem av Mangfoldighetsutvalget og komiteen for næring og kultur i tillegg til kommunestyret i Hamar til tross for Utlendingsdirektoratets utvisningsvedtak fra oktober 2013. I mai ble han dømt til fire måneders fengsel for falsk forklaring. Anken på utvisningsvedtaket førte ikke frem.

På bakgrunn av Talebs falske asylsøknad fikk også hans foreldre og to yngre brødre oppholdstillatelse i Norge. Khaled Ahmed Taleb var for øvrig blant dem som overlevde terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011. Broren Ismail var blant de drepte.