Isra Zariat med realitysjekk til norske feminister

Mens norske feminister er opptatt med å angripe Karl Ove Knausgård og Harald Eia for det de mener er uakseptabelt mannsgriseri, finnes det norske jenter og kvinner som ikke engang har eierskap til egen kropp og blir mishandlet psykisk og fysisk av et vaskeekte patriarkat hvis de prøver å ta…

Mens norske feminister er opptatt med å angripe Karl Ove Knausgård og Harald Eia for det de mener er uakseptabelt mannsgriseri, finnes det norske jenter og kvinner som ikke engang har eierskap til egen kropp og blir mishandlet psykisk og fysisk av et vaskeekte patriarkat hvis de prøver å ta kontrollen over sitt eget liv.

Den frittalende og dyktige skribenten Isra Zariat nevner blant andre «Fatima» fra NRK Brennpunkt, som ble tvangsgiftet, voldtatt og mishandlet av fetteren med familiens og miljøets velsignelse og i dag lever på flukt fra familien sin. Jenter som ikke deltar i fritidsordninger fordi de er blitt opplært til at jomfruhinnen kan sprekke av fysisk aktivitet, noe som kan gjøre bryllupsnatten fatal. Jenter som etter oppnådd mastergrad likevel må holde seg hjemme fordi mannen frykter at hun skal være utro med en medarbeider. Jenter som blir utstøtt og hånet av eget miljø fordi de er skilt eller i et forhold utenfor de rammene miljøet har satt for henne. Kvinner som ikke våger å skille seg av frykt for konsekvensene. Jenter som blir giftet bort til fremmede og må leve livet som tjenestepike for sin mann.

Hvor er feministenes støtte til disse kvinnene?, spør Zariat:

Feminister, vit at en gruppe kneblede norske jenter med minioritetsbakgrunn beundrer deres mot til uttale dere fritt om seksualitet, men vit også at man er svært skuffet over hvor fokuset ligger i dagens kamp mot et mer fordomsfritt samfunn rundt sex og samliv.

Menn som ble generalisert under Knausgårds påstand greier seg, gjør de ikke? Det er disse jentene som trenger knallhard støtte.

Les resten i Dagbladet.