Ikke glem drapsofferet, utnytt ham heller politisk

La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe PEGIDA, hojet Björn Fröhlich på bloggen Radikal Portal 18. januar. Siste merkesak for den aktuelle bloggen og Antirasistisk senter har vært motstand mot Pegida-bevegelsen. Så da den 20 år gamle asylsøkeren Khaled B. ble drept i Dresden, nølte man ikke…

La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe PEGIDA, hojet Björn Fröhlich på bloggen Radikal Portal 18. januar. Siste merkesak for den aktuelle bloggen og Antirasistisk senter har vært motstand mot Pegida-bevegelsen.

Så da den 20 år gamle asylsøkeren Khaled B. ble drept i Dresden, nølte man ikke med å benytte det tragiske drapet til å rette søkelyset mot nettopp Pegida. Det passet jo så innmari bra akkurat nå.

Khaled er død. Mandag kveld gikk Khaled ut for å handle. Han kom aldri hjem. Liket hans ble funnet i en pøl av blod neste morgen i bakgården til huset der han og hans venner bodde. Han ble knivstukket i halsen og magen.

Khaled flyktet fra det brutale diktaturet i Eritrea og søkte beskyttelse i Tyskland. Han ble bare tjue år gammel.

Hvorfor ble Khaled drept? Det er det for øyeblikket ingen som veit, heller ikke jeg. Men hans død retter oppmerksomheten mot det rasistiske klimaet som Khaled måtte leve i.

Leder for Antirasistisk senter – som i likhet med Fröhlich heller ikke visste – Rune Berglund Steen fulgte på:
Berglund Steen

Men idag vet vi: En av de andre syv afrikanske asylsøkerne Khaled B. delte bolig med – en 26 år gammel mann som også var fra Eritrea – har tilstått drapet. Motivet skal ha vært en eskalerende krangel om husholdningsøkonomien. 26-åringens DNA ble for øvrig funnet på drapsvåpenet og han er nå siktet for uaktsomt drap.

Man skal jo aldri si aldri, men mye tyder på at luften kan komme til å gå ut av ballongen for denne gangen. Det er tross alt ikke like god antirasistisk schwung over slagord som:

La oss ikke glemme drapsofferet – la oss heller utnytte ham politisk! På forskudd!

Men la oss ikke glemme Khaled B. som bare ble 20 år gammel. Ei heller Radikal Portals og Antirasistisk senters kyniske utnyttelse av hans for tidlige og forferdelige død i Dresden.