Belgia: Større terrorangrep avverget

Beligisk politi har avverget et større, nært forestående terrorangrep, skriver Jyllands-Posten. Det skal ha vært bare timer om å gjøre da politiet slo til. To islamistiske terrorister ble drept og en hardt såret da de åpnet ild mot politiet. De involverte skal ha hatt militære våpen og er ifølge politiet…

Beligisk politi har avverget et større, nært forestående terrorangrep, skriver Jyllands-Posten. Det skal ha vært bare timer om å gjøre da politiet slo til.

To islamistiske terrorister ble drept og en hardt såret da de åpnet ild mot politiet. De involverte skal ha hatt militære våpen og er ifølge politiet hjemvendte syriafarere av nordafrikansk opprinnelse.

Ytterligere to personer er pågrepet.

På pressemødet fortalte myndighederne, at belgisk politi med aktionen havde forhindret et stort, nært forestående terrorangreb i Belgien.

Den hollandske avis de Volkskrant skriver, at den belgiske statsadvokat, Eric Van der Sijpt, der førte ordet for myndighederne på pressemødet, efterfølgende sagde, at der var tale om timer, før terrorangrebet var blevet udført.

Ifølge myndighederne var de involverede personer hjemvendte krigere fra borgerkrigen i Syrien. I alt er 10 adresser i Belgien blevet ransaget, kom det frem på pressemødet.

Ifølge tv-stationen RTBF har belgisk politi også slået til i området nær den belgiske hovedstad Bruxelles. Det skulle dreje sig om selve Bruxelles og Molenbeek i hovedstadsregionen, bekræfter borgmesteren i Molenbeek, Françoise Schepmans, over for tv-stationen. Også i den lille by Vilvoorde lige nord for Bruxelles skulle belgisk politi have slået til.

Tv-stationen fortæller også, at to yderligere mistænkte i sagen er blevet anholdt i Zaventem, der også ligger i Bruxelles-området. En halv time efter disse anholdelser skulle en anden ransagning i Verviers have fundet sted. Det skete omkring kl. 21 torsdag aften.

Belgia er det EU-landet som har flest statsborgere som har dratt til Syria for å delta i borgerkrigen. Ifølge terrorforsker ved forsvarshøyskolen i Stockholm, Magnus Ranstorp, har 400 personer reist fra Belgia til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).

Terrorforsker Magnus Ranstorp ved forsvarshøjskolen i Stockholm, er enig i, at Belgien har et problem med radikaliserede islamister.

Det er specielt nogle områder i Belgien, at der er en større koncentration af islamisterne, end i resten af landet.

«Indtil videre er 400 taget fra Belgien til Syrien for at støtte islamisternes kamp dernede. Der er bl.a. et sted lidt uden for Bruxelles, som hedder Vilvorde. Sammen med Antwerp og Bruxelles kommer flest Syrien-krigere derfra,» siger Magnus Ranstorp.

Som en følge av utviklingen har belgiske myndigheter hevet beredskapsnivået til det nesthøyeste.

To dræbt under anti-terroraktion i Belgien