Politikk

Absolut IS-Sverige

-Vi kan ikke ha et samfunn der du ikke lar barna dine dra på egne feriereiser. Å la seg verve som kriger for å utøve dødelig vold er faktisk også å bli offer for vold. Disse ordene tilhører arvtakeren etter Fredrik Reinfeldt, den nye lederen av Moderaterna, Anna Kinberg Batra. Batra er opptatt av ”åpenheten” i samfunnet”.

Det er i et intervju med Expressen at Kinberg Batra utviser sin dype medfølelse med det åpne samfunnet.

– Det som är svårt är hur man ska göra utan att försvåra för öppenheten. Du har rätt att resa som turist, du har rätt att hälsa på släkt och vänner och den rätten är viktig. Vi vill inte ha ett samhälle där du inte låter dina myndiga barn åka på egna semesterresor. Men det är väldigt viktigt att vi gör det vi kan för att stoppa och förebygga radikalisering, säger hon.

 Den omsorgsfulle partilederen, faktisk leder av søsterpartiet til både Høyre og Frp, er opptatt av å se offeret, slik enhver sjelesørger og terapeut er det.

– Där ingår att titta på hur pass utfärdas, under vilka förutsättningar man kan dra in pass och hur förebygger vi radikalisering bland ungdomar. Det viktiga är att det måste bli färre som kan bli offer för våld. Att värvas som krigare för att utöva dödligt våld är faktiskt också att bli offer för våld och att bidra till att det sprids i världen.

Man kan definitivt trenge valium når temaet er Sverige, innvandring, verdier og tankesett, sånn generelt.