Over hundre fryktes drept i Taliban-angrep på skole i Pakistan

Pakistansk Taliban har angrepet en skole i Peshawar nordvest i Pakistan. Over hundre fryktes drept og hundrevis av skolebarn er tatt som gisler. 500 elever og lærere skal ha befunnet seg på skolen da angrepet startet. Det er uvist, hvad der præcist foregår inde på skolen, men de…

Pakistansk Taliban har angrepet en skole i Peshawar nordvest i Pakistan. Over hundre fryktes drept og hundrevis av skolebarn er tatt som gisler.

500 elever og lærere skal ha befunnet seg på skolen da angrepet startet.

Det er uvist, hvad der præcist foregår inde på skolen, men de militante krigere har angiveligt skudt efter både elever og lærere.

«Der har været en episode med skud på hærens skole i Peshawar. Tropper har sikret området og leder efter militante,» siger en militær leder til nyhedsbureauet AFP.

En journalist fra Reuters, der befinder sig på stedet, siger, at der høres skudsalver inde fra skolen.

Pakistansk Taliban skal selv ha opplyst til Al-Jazeera at de har beordret angriperne til å skyte de eldre elvene ved skolen og la de yngste gå.

«Det er skarpskytter og selvmordsbombere. De er blevet beordret til at skyde de ældre elever, men ikke børnene,» siger Taliban-talsmand Muhammed Khorasani, som ifølge Reuters også har udtalt, at angrebet ikke retter sig mod børnene, men mod de ansatte.

Skolen drives af den pakistanske hær, som kort efter meldingen om angrebet var på stedet.

Muhammed Khorasani sier at angrepet er en gjengjeldelsesaksjon for den pakistanske hærens offensiv mot Taliban og andre militante islamister i Nord Waziristan, som er grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Jyllands-Posten: Pakistan: Flere hundrede er taget som gidsler af Taliban