Innvandring

Nordmenn hånes av professor

En rik jussprofessor bosatt langt fra Groruddalen har i 20 år spekulert i boligkjøp på Stovner og Vestli. Boligene seksjoneres ut for å maksimere profitt, noe som selvsagt fører til overfylte boliger. Dette igjen fører til parkeringsproblemer for andre beboere, overfylte søppeldunker, og generelt press på infrastruktur. At folk i området fortviler, avvises med at protestene bare kommer fra ”eldre etniske nordmenn som fortsatt bor her”, ifølge spekulanten Johan Greier Aulstad.

Aulstad er ikke den eneste bolighaien som opererer på Stovner og Vestli, men han er den største. Han gjør følgende: kjøper en større selveierleilighet, bygger den om til hybler med ni soverom, som leies ut enkeltvis til mellom fire og syv tusen kroner i måneden. Slik kan han håve inn over 500 000 kroner i leie i året på en leilighet. Hyggelig for professor Aulstads lommebok, men lite trivelig for disse «eldre norskingene», som protesterer mot utviklingen, da de opplever at bomiljøet ødelegges. Fordi:

Søppelhåndtering, parkeringsforhold og annen infrastruktur er ikke dimensjonert for så mange mennesker. Flere styreledere forteller at de ikke har noen kontroll over hvem som bor hvor.

Dagens regelverk sier at en person eller et foretak kan eie totalt to leiligheter i et sameie. Men regelen er enkel å omgås. Det er bare å starte så mange enkeltmannsforetak man måtte ønske.

Professor Aulstad ble eier av en leilighet på Stovner for 20 år siden som student. Etter dette har han opprettet firmaet Greger Eiendom AS, der han eier alle aksjene. Gjennom selskapet leier han ut fem leiligheter og to rekkehus. Forretningen går meget bra, for han har to ansatte på fulltid, mens han selv jobber på universitetet i Tromsø.

Aulstad sier at de syv boligene som Greger Eiendom eier, har en gjennomsnittlig størrelse på 140 kvadratmeter, boliger som man kan lese mer om her og også se bilder av.

Aulstad mener at våre nye nordmenn, som det heter, ikke har problemer med overfylte leiligheter grunnet høy innvandring og derav boligpress i Oslo. Bråkemakerne er eldre nordmenn – som altså bør skjerpe seg?

Han viser til bildet Akers Avis Groruddalen trykket etter folkemøtet på Rommen.

– Hvor mange av våre nye landsmenn ser du på bildet? De som har noe imot profesjonelle utleiere er etniske nordmenn som fortsatt bor på Stovner, mener Aulstad.

Aulstad ser på seg selv som en barmhjertig samaritan.

De som leier hos oss har ikke råd til å kjøpe sin egen leilighet. I denne situasjonen er de som regel glade for at det finnes boliger som kan leies for en rimelig penge. Så lenge det ikke bygges nok boliger, er utleie i form av bokollektiv en viktig samfunnsfunksjon som forebygger bostedsløshet. Mange leietakere knytter dessuten varige vennskapsbånd med de øvrige beboerne som deler samme leilighet, sier Aulstad.

Aulstad avviser ethvert punkt i kritikken, endog at en leilighet med ni personer skulle generere mer søppel, mens Annstein Garnes i Vestli Vel sier at ”alle han snakker med er fly forbanna på boligspekulantene”.

Han mener at boligspekulantene snylter på felleskassa i sameiene.

–  Man betaler månedlige felleskostnader basert på leilighetens størrelse og ikke basert på antall personer som bor der. Ni mennesker genererer mer søppel og bruker mer varmtvann enn en normal familie på fem personer, sier Garnes.

Hele saken over tre sider kan leses i E-avisen til Groruddalen her.

Igjen et eksempel på hvem som beriker seg på innvandringen – godt barrikadert på god avstand av idyllen? Merk også at Oslo Aps nye ordførerkandidat, Raymond Johansen er svært stolt over at Oslo vokser så mye, ja, mest av alle hovedsteder i Europa!

Her fra Johansens Facebook-profil, 5.september, da kandidaturet var klart:

Oslo er byen jeg har vokst opp i. Oslo er byen mine barn har vokst opp i. Oslo er byen min. Jeg er stolt over at Oslo vokser raskere enn noen andre byer i Europa. Jeg er stolt over at stadig flere velger å leve sine liv her. Den utviklingen vil jeg være med på å planlegge for.

Tro hva Johansen sier om ca ti år?

Heller ikke Høyres representant som deltokpå folkemøtet hadde mye å komme med:

Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) deltok i panelet. Han svarte svært unnvikende på om Høyre og regjeringen ønsker å ta grep for å hindre spekulasjon. Da han for tredje gang ble spurt om Høyres syn på saken – uten å gi et godt svar – begynte hele salen å bue.

Tro når Høyre har tenkt å våkne? Eller har de ikke øyne for andre klasser i dette samfunnet enn den de selv tilhører?