Innvandring

Islamiseringen av Frankrike i 2014

Ifølge et konfidensiell fransk etterretningsdokument lekket til Le Figaro i fjor, holder en form for muslimske ghettotilstander på å få fotfeste innenfor det franske skolesystemet. Svimlende 27 prosent av republikkens unge støtter Den islamske staten, viste en nasjonal måling. Samtidig kom det frem at supermarkeder selger voldelig jihadlitteratur, og at de franske fengslene er overfylt av muslimske innsatte. Dette er noen innledende punkter om islamiseringen av Frankrike i året som straks er gått.

Islamiseringen av Frankrike i 2014

Av Soeren Kern, oversatt for rights.no av Arnold I. Winje

I 2014 er det estimert at den muslimske befolkningen i Frankrike vil ende på 6,5 millioner. Selv om fransk lov forbyr innsamling av offisiell statistikk over raser eller religioner blant sine borgere, er dette anslaget basert på flere nyere studier som forsøker å beregne antall mennesker i Frankrike som opprinnelse er fra land med muslimsk majoritet.

Dette innebærer at den muslimske befolkningen i Frankrike nå er omtrent 10 % av landets totale befolkning på 66 millioner. Reelt sett har Frankrike den største muslimske befolkningen i EU.

Derfor var også Islam et alltid tilstedeværende tema i avisoverskriftene i 2014. Det som følger er en kronologisk gjennomgang av noen av de viktigste hendelsene når det gjelder fremveksten av islam i Frankrike i 2014:

1.januar: Innenriksminister Manuel Valls kunngjorde den mest etterlengtede statistikk av året: Totalt ble 1067 biler og lastebiler stukket i brann Frankrike over på nyttårsaften, en «betydelig reduksjon» fra de 1193 kjøretøyene som ble satt i brann under det årlige ritualet på samme dag (nyttårsaften) i 2013.

Bilbrenning, som er helt vanlig over hele Frankrike nå, tilskrives ofte rivaliserende muslimske gjenger som konkurrerer med hverandre for å få medienes søkelys om hvem som kan utføre de største ødeleggelsene. Anslagsvis er det 40.000 bilbranner i Frankrike hvert år.

6.januar: To 15 år gamle gutter fra den sørfranske byen Toulouse-, (hjemmet til Mohammed Merah, islamisten som drepte sju mennesker i og rundt byen i mars 2012) -rømte hjemmefra som de yngste europeiske jihadister noensinne, for å delta i kamphandlingene i Syria etter at krigen startet der i 2011.

Under en pressekonferanse den 14. januar informerte Frankrikes president François Hollande at mer enn 700 franske statsborgere og innbyggere, mer enn det dobbelte av det som tidligere er beregnet, – har reist for å krige i Syria.

Den 19. januar opplyser den franske innenriksminister Manuel Valls at mer enn et dusin franske statsborgere under 18 år, er aktive som jihadister i Syria.

I mellomtiden, dømte en domstol i Versailles 8.januar den 20 år gamle konvertitten til islam, Cassandra Belin, for å ha iført seg heldekkende ansiktsslør i det offentlige rommet, og avfeide dermed hennes forsøk på å få landets burkaforbud kjent grunnlovsstridig. Hun ble også dømt for å true tre polititjenestemenn på tidspunktet for pågripelsen, noe som i sin tur utløste tre dager med opptøyer i Paris-forstaden Trappes i juli 2013. Hun fikk én måneds betinget fengsel for sammenstøt med politiet og en bot på € 150 ($ 200) for å bruke niqab.

En Ipsos-undersøkelse publisert 21. januar viser at 66 % av franskmennene mener det er for mange utlendinger i Frankrike, og 59 % mener «innvandrere ikke hardt nok forsøker å integrere seg.» Ifølge målingen tror 63 % av franskmennene at islam «ikke er forenlig med franske verdier.»

I februar saksøkte islamister det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo for blasfemi, for å ha publisert en forside som muslimene sa var støtende. Forbundet Juridisk Forsvar av Muslimer (LDJM) brakte saken inn for straffedomstolen i Alsace-Moselle, en region som to ganger ble annektert av Tyskland og derfor fortsatt er i besittelse av den gamle tyske holdning, som inkluderer kriminalisering av «blasfemi.» I resten av Frankrike er ikke blasfemi en forbrytelse. Men Alsace sin blasfemilov dekker bare katolisismen, protestantismen og jødedommen. I den finnes der ikke noen rettshjelp for islam. Redaktøren av Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier (Charb) sa: «Vi vet på forhånd at rettssaken ikke vil gå gjennom fordi islam ikke er del av dette lovverket.»

Det ble brukt brannbomber mot magasinets kontor i Paris  i november 2011 etter at magasinet publiserte en spesialutgave kalt «Charia Hebdo» (Sharia Hebdo) der de listet opp profeten Mohammed som sin ansvarlige redaktør.

17.februar: Det franske antiterrorpoliti forpurret hva de sa var et forestående angrep fra en returnert jihadist fra Syria. Mannen, som ble identifisert som den 23-år gamle Ibrahim B, forberedte et angrep i den sørlige franske regionen Côte d’Azur. Politiet fant rundt 900 kilo sprengstoff i den mistenktes midlertidige leilighet nær Cannes.

Den 25. februar ble en 14 år gammel jente fra den sørøstlige franske byen Grenoble stanset på flyplassen i Lyon. Hun hadde en enveisbillett til Istanbul og var i ferd med å gå ombord i flyet. Politiet ble varslet etter at jenta sendte faren en tekstmelding som sa at hun rømte hjemmefra fordi hun hadde blitt valgt ut til «å bli med på jihad» i Syria.

I mars publiserte en militant islamistisk nettside en rekke oppslag som oppfordret til angrep på Frankrike og til å myrde president François Hollande som hevn for landets politikk i Mali og Den sentralafrikanske republikk.

Al-Minbar Jihadi Media Network, en velkjent islamistisk nettside, laget seks oppslag som en del av en kampanje som heter: «Vi vil ikke være stille, O Frankrike.» I et av oppslagene heter det:

«Til våre ensomme ulver i Frankrike, myrd presidenten for de vantro og kriminelle, skrem hans forbannede regjering, og bomb dem og skrem dem som en støtte til de sårbare i Den sentralafrikanske republikk.»

Den 4. mars ble den 27 år gamle franske islamske konvertitten, Romain Letellier (alias Abou Siyad al-Normandie) dømt for å bruke nettet til å spre terrorist-propaganda, og for å fremme deltakelse i terrorhandlinger. En domstol i Paris dømte ham til ett års fengsel og to års prøvetid. Saken var den første der en lov som ble implementert i desember 2013 ble brukt. Denne loven gjør «cyber jihad» til en forbrytelse.

I mars oppfordret også en salafistgruppe kjent som ana-muslim («Jeg er muslim») til boikott av Frankrikes lokalvalg, som ble holdt den 23. og 30. mars. Gruppen som er en non-profit organisasjon godkjent av den franske staten, sa at muslimer ikke skal stemme fordi «stemmegivning er en handling av underkastelse, mens å avstå er en handling av motstand.»

31.mars arresterte politiet fire muslimske gutter (tre tyrkiske brødre i alderen 13 og 15, og en 17-åring fra Marokko) for å ha voldtatt en 18 år gammel kvinne i det hun forlot sentralbanestasjonen i Evry, en kommune i de sørlige forstedene til Paris. Under politiets avhør sa de mindreårige guttene at de angrep kvinnen fordi hun var fransk og «de franske er alle sønner av horer.» Guttene ble fengslet for voldtekt, og – uvanlig i Frankrike – omvendt rasisme.

I april lekket et konfidensielt etterretningsdokument til den franske avisen Le Figaro. Der ble det avslørt at en form for muslimske ghettotilstander er i ferd med å få fotfeste i det franske skolesystemet. Rapporten sier at muslimske studenter effektivt er i ferd med å etablere et islamsk parallellsamfunn helt avskåret fra ikke-muslimske elever. Det 15-siders lange dokumentet som er datert 28. november 2013, inneholder 70 eksempler; -hodeplagg i skolegårder, halal-måltider i kantiner, permanent fravær under muslimske religiøse festivaler, hemmelige bønner i treningssentre og korridorer, og så videre, om islamiseringstrenden i skolene Frankrike over.

Dokumentet sier at muslimer er engasjert i en «stillingskrig» ment for å «destabilisere undervisningspersonalet.» Det legges til at muslimske fundamentalister omgår loven som forbyr religiøse symboler i skolen, og at selvutnevnte «unge voktere av ortodoksi» i mange skoler utøver et press mot muslimske jenter.

23.april la innenriksminister Bernard Cazeneuve fram en 20-punkts antiradikaliseringsstrategi som tar sikte på å forebygge at franske statsborgere eller innbyggere fører jihad i Syria og andre konfliktsoner i den muslimske verden. Strategien har også som mål å bekjempe radikalisering av unge franske muslimer på de tidligste stadier av indoktrineringen.

En antiterrorekspert intervjuet av avisen Le Parisien, sa han trodde planen primært er ment for å berolige publikum, «men når det gjelder effektivitet i kampen mot terrorisme, er den lik null.»

Andre hevdet at planen er et politisk knep president Hollandes side for å dempe den økende populariteten til antiinnvandringspartiet National Front, som tok rekordmange bystyreseter og borgermesterembeter i lokalvalgene som ble holdt i mars.

Partilederen i Nasjonal Front, Marine Le Pen fortalte RTL Radio at regjeringens plan bare medfører kosmetiske endringer. Hun sa: «Den tar ikke tak i roten av problemet; talene i enkelte moskeer der det oppfordres til virkelig jihad. Det gjør heller ikke deres planer når det gjelder å ta tak i problemet med rekruttering og finansiering fra land som er kjent for å støtte terroristfundamentalisme, for eksempel Qatar.»

26.april melder det tyske nyhetsmagasinet Focus at den franske regjeringen betalte 18 millioner dollar til den islamske staten i Irak og Levanten [ISIL] for frigivelsen av fire franske journalister den 20 april. De hadde blitt holdt fanget i Syria i mer enn 10 måneder. Focus siterte NATO-kilder i Brussel som sa at løsepengene ble personlig overlevert av den franske forsvarsministeren Jean-Yves Le drian. Franske tjenestemenn benektet at noen løsepenger ble betalt, men den franske avisen Le Parisien skrev: «Ifølge våre opplysninger fra DGSE forhandlet den utenlandske etterretningstjenesten direkte med opprørsgruppen. Det kan ikke være noen tvil om at det er betalt løsepenger.»

Det 31. landsmøtet til Forbundet av Islamske Organisasjoner i Frankrike [UOIF], som ble holdt i Paris fra 18. til 21. april, ble omgjort til en muslimsk antijødisk «hatfest» da grunntonen ble lagt av Hani Ramadan, (-en fremtredende muslimsk leder fra Genève og bror av Tariq Ramadan, en sveitsisk professor som er utestengt fra å besøke USA), som beskyldte jødene og sionismen for en rekke sykdommer over hele verden, – som han ramset opp:

«Alt det onde i verden stammer fra jødene som bare har én ting i tankene, å realisere drømmen om Stor-Israel,» opplyste Ramadan på landsmøtet, – sitert av den franske dagsavisen Le Figaro. Det islamske landsmøtet er en av Frankrikes største og mest fremtredende islamske begivenhet. «Mot disse internasjonale ordninger av den sionistiske makt er det bare én festningsmur: Islam,» la han til.

I mai ble et utsmykket teater i det historiske Fontainebleau slott omdøpt etter regenten av Abu Dhabi, som finansierte et multi-million euro-prosjekt for å restaurere slottet. Det 400-seters «Sheikh Khalifa bin Zayed Al-Nahyan» – teateret ble først åpnet i 1857 av Napoleon III. Kritikere sa at omdøpelsen var en kommentar til hvilken retning Frankrike tar i framtiden.

28.mai rapporterte Europol, politimyndigheten i EU, at Frankrike var Europas «terrorhovedstad» i 2013:

«Til sammen 152 terrorangrep ble begått i fem EU-medlemsstater. Majoriteten fant sted i Frankrike (63), Spania (33) og Storbritannia (35). I 2013 ble 535 personer arrestert for lovbrudd knyttet til terrorisme, omtrent som i 2012 (537). De fleste av arrestasjonene skjedde i Frankrike (225), Spania (90) og Storbritannia (77). En kontinuerlig økning i antall arrestasjoner på grunn av religiøst inspirert terrorisme har blitt registrert siden 2011. »

30.mai arresterte politiet en fransk jihadist etter det dødelige angrepet på tre personer i det jødiske museet i Brussel 24. mai. Mehdi Nemmouche, en 29 år gammel statsborger fra den nord-franske byen Roubaix, ble arrestert på Saint-Charles tog-og busstasjon i Marseille under et tilfeldig søk etter illegale rusmidler. Han var passasjer på en nattbuss som var på vei fra Amsterdam til Marseille via Brussel.

I juni økte statsminister Manuel Valls regjeringens estimat over antall franske statsborgere som kjemper i Syria til 800 personer, inkludert ca 30 som er drept i konflikten. Valls sa: «Vi har aldri før møtt en utfordring av denne typen. Det er uten tvil den alvorligste trusselen vi står overfor. Vi må sørge for overvåking av hundrevis på hundrevis av franske eller europeiske enkeltpersoner som i dag slåss i Syria.»

8.juni: I den nordøstlige byen Reims ble en 28 år gammel franskmann angrepet av to muslimer på et tog. De var opprørte over at han spiste en skinke sandwich i deres nærvær.

1.juli opprettholdt den europeiske menneskerettsdomstol det franske forbudet mot offentlig å bruke burka eller niqab som dekker hele ansiktet. Ved en avstemning på 15 mot 2, erklærte dommerne at forbudet ikke bryter den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Kjennelsen underkjente således en sak reist av en fransk kvinne mot staten, der hun hevdet at forbudet var et brudd på religionsfriheten.

9.juli ble det avslørt at en 29 år gammel algerisk slakter i den sørøstlige franske byen Vaucluse, og et «seniormedlem» av al-Qaida i det islamske Maghreb [AQIM], planla å sprenge Eiffeltårnet og Louvre. Mannen, bare er kjent som Ali M, var på vei for å trene med AQIM- jihadister i det sørlige Algerie da han ble arrestert.

22.juli omgjorde Den administrative rett i Lyon en tidligere kjennelse fra Grenobles Administrative rett, som krevde at ledelsen i Saint-Quentin-Fallavier-fengselet i byen Isère skulle servere halal-måltider til muslimske innsatte. Retten i Lyon fant at fordi det allerede er et vegetarisk alternativ på plass, er det unødvendig med ekstra halal- måltider.

I juli kom det også for dagen at mer enn 1.000 franske supermarkeder, inkludert store kjeder som Carrefour, åpent solgte bøker som oppfordrer til jihad og drap på ikke-muslimer. Bøker som «La Voie du Musulman» (Den muslimske sti) ble distribuert som en del av «Operasjon Ramadan,» et initiativ for å fremme salget av islamske publikasjoner i Frankrike. Ifølge avisen Le Figaro ignorerte distributørene anmodningen om å fjerne bøkene med begrunnelsen at franske myndigheter ikke hadde hjemmel til å forby dem.

Etter en meningsmåling i august, ble det klart at  svimlende 15 % av befolkningen i Frankrike støtter den islamske staten [ISIL]. Blant de mellom 18 og 24 svarte 27 % at de hadde et positivt syn på ISIL, mens 22 % av de mellom 25 og 34, og 20 % av de mellom 35 og 44 støttet jihadist-gruppen. Den største andelen av ISIL-motstandere bestod av personer i alderen 45-54.

22.august arresterte politiet to muslimske tenåringsjenter for å ha planlagt å bombe den store synagogen i Lyon. De to, 15 og 17 år gamle, ble arrestert og avhørt i Vénissieux, en forstad til Lyon i sørøstlige Frankrike, og Tarbes, en by sørvest i Frankrike. De to hadde aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men hadde kommunisert via sosiale medier. De ble siktet for å delta i en konspirasjon for å begå terror.

Den 1. september opprettholdt en ankedomstolen i den nordøstlige byen Châlons-en-Champagne et forbud mot at en muslimsk ingeniør fikk tilgang til et atomanlegg, med henvisning til hans forbindelser med «jihadist-nettverk.» 29-åringen jobbet for et selskap som var underleverandør til energigiganten EDF og hadde fått tilgang til atominstallasjoner som en del av hans jobb i hele 2012. I mars 2013 ble mannen nektet innreise til Nogent-sur-Seine-kjernekraftverket. Retten ga ledelse lov til å hindre folk «som gjennomgår en prosess med politisk og religiøs radikalisering» fra å få tilgang til sensitive områder. Hans advokat kalte saken «et tilfelle av islamofobi»

Videre i september beklaget ledelsen av Sorbonne-universitetet i Paris personlig overfor en student at hun ble «ydmyket» etter å ha blitt bedt om å ta av seg et muslimsk skaut (hijab). Hendelsen skjedde på den første dagen av en geografitime 16. september, da den kvinnelige professoren spurte studenten: «Har du tenkt å ha på deg den tingen i alle mine timer?» Professoren fortsatte: «Jeg er her for å hjelpe deg til å bli integrert i yrkeslivet og dette hodeskautet vil føre til at du får problemer.» Etter at studenten nektet å ta av seg hodeplagget, ba professoren henne om å forlate klassen.

En lov fra 2004 forbyr bruk eller åpen visning av religiøse symboler i alle franske skoler, men det gjelder ikke for universiteter. Den muslimske studenten anmoder at professoren blir disiplinert, slik at ikke noe slikt  skjer igjen.

29.september: Den franske supermarkedkjeden Auchan beklager en ukentlig avisannonse som inkluderte en maskingeværleke i svart plast med en halvmåne og stjerne. Auchan sa «vi er veldig lei oss hvis noen mennesker ble fornærmet av tilstedeværelsen av religiøse symboler” på lekepistolen. Annonsen ble raskt trukket tilbake fra butikkhyllene.

I slutten av september forsvant elleve medlemmer av samme familie over natten – en mann, hans mor og to søstre, sammen med sine respektive ektefeller og barn, deriblant en seks måneder gammel baby – fra den sørlige byen Nice, og det ble antatt at de hadde dratt til Syria. Faren til en av de savnede kvinnene sa at hans datter hadde konvertert til islam. «Jeg så hvordan religion spilte en større og større rolle i hennes liv,» sa han. «Kanskje jeg burde ha reagert.»

I oktober ble det fremkom det at mer enn halvparten av de som soner i franske fengsler er muslimer. Dette «sjokktallet» dukket opp i en rapport laget av Guillaume Larrivé, en nestleder i partiet «Folkebevegelsesforbundet» [UMP], som en del av deres «handlingsplan» for å takle islamsk radikalisering i franske fengsler. Rapporten anslår at 60 % av de innsatte i Frankrike, eller 40.000 fanger, er «kulturelt eller opprinnelig» muslimsk.

Den 4. oktober utstedte lederne av Paris Opera et notat til de ansatte, der de beordres til å nekte folk med tildekkete ansikter adgang. Ordren kom etter at en muslimsk kvinne, tilsynelatende en velstående turist fra den Persiske Gulfen, ble bedt om å forlate en forestilling av La Traviata på Opéra Bastille den 3. oktober, etter at hun ble oppdaget sittende på første rad, iført niqab ansiktsslør. En lov som trådte i kraft i 2010 forbyr noen å bruke klær som skjuler ansiktet i det offentlige rom.

Den 13. oktober varslet innbyggere i den østlige byen Strasbourg politiet, da de så en gruppe amatørjihadister utføre paramilitær trening i en park mens de rope «Allahu Akbar» («Allah er større») og viftet med kopi av maskingeværer. Da politiet kom til åstedet, ble de truet av en gruppe på sju muslimske menn som kalte dem «vantro» og lovet å «hevne sine døde muslimske brødre. »

Også i oktober annonserte et fransk selskap som heter Capital Biotech utviklingen av en såkalt «Halal-tester» som gjør muslimske forbrukere i stand til umiddelbart å oppdage tilstedeværelsen av alkohol, svinekjøtt eller andre «forbudte ingredienser» i mat. Selskapet sikter seg inn mot det franske halal-markedet, som er verdsatt til € 5 500 millioner årlig.

I november offentliggjorde de franske jihadistene som kjemper sammen med den islamske staten en ny propagandavideo der de oppfordrer muslimer hjemme til å gjennomføre terrorangrep i Frankrike. Videoen erklærer: ”Allah sier i Koranen, «marsjer frem, enten lett eller tung. Hva er din unnskyldning? Slå til inne i Frankrike. Terroriser dem og tillat dem ikke å sove på grunn av frykt og redsel. Drep dem og spytt i ansiktene deres og kjør over dem med bilene deres.»

I november gikk en mor til en 16 år gammel gutt som reiste til Syria via Tyrkia i 2013, til sak mot den franske regjeringen for ikke å ha hindret ham i å forlate Frankrike. Det er det første tilfellet av sitt slag i Frankrike. Moren, identifisert som Nadine D, sa at til tross for sin unge alder, fikk han lov til å forlate landet uten pass, kun ved hjelp av hans nasjonale ID-kort. I et intervju med avisen Le Parisien, sa Nadine sa:

«Basert på denne hendelsen burde grensepolitiet i det minste ha avhørt en mindreårig som reiser alene til en slik destinasjon. Sunn fornuft burde ha fått dem til å spørre ham hvorfor han skulle dit, om han hadde familiebånd der, og hvorfor han reiste alene.»

13.november: Den første franske jihadisten stilles for retten etter at han returnerer fra Syria. Han ble dømt til sju års fengsel. Flavien Moreau, – 28-åringen som ble født i Sør-Korea og ble adoptert av en fransk familie, begynte allerede som tenåring sin kriminelle løpebane, og konverterte til islam i fengselet. Han reiste til Syria i desember 2012, men klarte ikke å være der lengre enn to uker fordi han var ute av stand til å overholde det strenge forbudet mot røyking, pålagt av militante islamister. Han ble pågrepet i Frankrike i februar 2013 etter at antiterror-politiet hadde avlyttet kommunikasjon der han sa han var ute etter falsk ID for å returnere til Syria.

Den 14. november utga Stiftelsen for Politisk Nyskapning en omfattende meningsmåling som viste at franske muslimer viser en langt mer ekte antisemittisk holdning enn ikke-muslimer. Rapporten sier:

«Det er to til tre ganger mer sannsynlig at muslimene i undersøkelsen har fordommer mot jødene. Jo mere religiøs en muslim er, dess mer anti-jødisk er han. Så når 19 % av alle ikke-muslimer i undersøkelsen mener at «jødene har for mye makt innen politikken,» så mener 51 % av alle muslimske forespurte det samme. 37 % av disse igjen opplyser at de er av «muslimsk opprinnelse,» mens 63 % av dem opplyser at de er «troende og praktiserende muslimer.»

23.november: Fransk politi stengte en Paris-basert pro-palestinsk islamsk veldedighetsforening kalt Pearl of Hope (Perle d’Espoir) for å ha samlet inn € 100.000 ($ 125 000) som skulle brukes til jihad i Syria og Irak. Politiet sier gruppen brukte legitimt veldedighetsarbeid som dekke for å sluse skjulte midler til jihadister. Presidenten for veldedighetsforeningen, den 34 år gamle Yasmine Znaidi og hennes partner, Nabil Ouerfelli, 22, er de første franske borgere som har blitt anklaget for å ha finansiert terrorisme siden krigen i Syria begynte i 2011. Znaidi svarte med å si: «Min forbrytelse er at jeg er muslim.»

Franske myndigheter sier de for tiden overvåker mer enn ti andre islamske veldedighetsorganisasjoner og foreninger.

I mellomtiden ble det i Fresnes-fengslet i utkanten av Paris satt i gang et forsøk der man isolerte radikale muslimer i en separat enhet, i den hensikt å forhindre radikaliseringen av andre fanger. Forsøket startet 15. oktober, men ble offentlig kjent først den 13. november, etter at det kom til sammenstøt mellom fengselsvaktene og et dusin muslimske fanger som protesterte på de nye tiltakene.

I desember beordret den administrative domstolen i Nantes de kommunale myndigheter i La Roche-sur-Yon, (en by i den tradisjonelt katolske regionen Vendée i Vest-Frankrike), om å fjerne en julekrybbe fra rådhuset fordi det bryter mot en lov fra 1905 om sekularisme (Laïcité ) og skille mellom kirke og stat.

I mellomtiden har ordfører Robert Ménard i den sørlige byen Béziers nektet å følge ordren om å fjerne en julekrybbe han installerte i sitt rådhus. Ordføreren sier han kjemper for å bevare Frankrikes judeo-kristne tradisjoner. Observatører sier regjeringen slår ned på kristendommen fordi den ikke ønsker å bli beskyldt for bare å diskriminere muslimer. «Det antiislamske klima forårsaker en aksjon mot andre religioner også,» fortalte sosiolog Jean Baubérot til ukebladet Le Nouvel Observateur.

Den 9. desember kunngjorde ordfører Marcel Mortreau i den lille byen Sarge-les-Le Mans i det nordvestlige Frankrike, at den lokale skolen i distriktet ikke kom til å gi muslimske barn måltider som er i samsvar med islamsk krav. Han påberopte «sekularisme» for å begrunne beslutningen som berører 27 muslimske studenter av totalt 220 som spiser i skolens kantine. Mortreau sa:

«Når vi ber cateringtjenesten om å lage to typer måltider, så er det en ekstra byrde. Skolens kantine er en offentlig tjeneste basert på prinsippet om sekularisme. Man må respektere prinsippet om religiøs nøytralitet i skolens kantine.»

Den 17. desember offentliggjorde innenriksminister Bernard Cazeneuve at franske myndigheter har forpurret fem terrorangrep (han ga ingen detaljer) og ødelagt 13 jihadistnettverk siden august 2013. Per 15. desember har mer enn 1.200 franske statsborgere eller innbyggere reist til Syria og Irak, et antall som er mer enn doblet siden begynnelsen av 2014. Regjeringen anslår at 60 franske jihadister har blitt drept på slagmarkene, og at 185 nå har kommet tilbake til Frankrike. Ifølge Cazeneuve er om lag en tredjedel av de franske jihadistene nye konvertitter til islam.

Den 20. desember gikk den radikale islamisten Bertrand Nzohabonayo inn på en politistasjon i Joué-lès-Tours i sentrale Frankrike, ropte «Allahu Akbar» («Allah er større») og knivstakk tre polititjenestemenn. Nzohabonayo, en 20-år gammel fransk statsborger som ble født i Burundi, ble skutt og drept av politiet. Etterforskerne sa senere at den «ensomme ulv»-terroristen var en tilhenger av den islamske staten.

Den 21. desember ropte en annen «ensom ulv» «Allahu Akbar,» pløyde bilen sin inn i fotgjengere i den østlige franske byen Dijon og skadet 11 personer. Politiet sa at mannen «tilsynelatende var ubalansert» og at «foreløpig er hans motiver uklare.»

Til slutt kan det nevnes at en ny roman av den prisbelønte franske forfatteren Michel Houellebecq spådde at Frankrike vil være under muslimsk styre innen mindre enn et tiår. Bokens tittel Soumission (underkastelse, en klar hentydning til ordet «islam», som på arabisk betyr underkastelse til Allahs vilje) – beskriver hvordan det franske sosialistpartiet hjelper Mohammed Ben Abbes fra det fiktive «muslimske brorskaps»-partiet til å bli Frankrikes president i valget i 2022. Bare dager etter at han tiltrer, iverksetter Ben Abbes tiltak for å fremskynde islamiseringen av Frankrike, ved å implementere sharialover.

Alle kildehenvisninger finner man i Kerns engelske utgave, lenket til i tittelen.