Fem arrestert for å ha bistått Bryssel-terrorist

Fransk politi har arrestert tre menn og to kvinner, mistenkt for å ha bistått islamisten Mehdi Nemmouche i terroraksjonen mot det jødiske museumet i Bryssel. I mai 2014 angrep den fransk-algiriske 29-åringen museumet og skjøt og drepte fire personer. Nemmouche var kjent fra før av fransk politi da han…

Fransk politi har arrestert tre menn og to kvinner, mistenkt for å ha bistått islamisten Mehdi Nemmouche i terroraksjonen mot det jødiske museumet i Bryssel.

I mai 2014 angrep den fransk-algiriske 29-åringen museumet og skjøt og drepte fire personer. Nemmouche var kjent fra før av fransk politi da han hadde forbindelser med radikale islamister og var vendt tilbake til Frankrike etter å ha tilbrakt et år sammen med Den islamske staten i Syria.

A spokeswoman for the Paris prosecutor’s office, Agnes Thibault-Lecuivre, said that three men and two women were arrested Tuesday in Marseille, the Associated Press reported. The newly arrested individuals are suspected of helping the Muslim man accused of carrying out the shooting, 29-year-old French national of Algerian origin Mehdi Nemmouche, who six days after the attack was arrested at a Marseille bus station while in possession of weapons similar to those used in the museum shooting.

Nemmouche, who has allegedly previously been involved with Islamic extremists in Syria, was charged with “murder in a terrorist context.” On Friday, he was remanded into custody for another three months.

The Algemeiner: French Police Make 5 New Arrests in Brussels Jewish Museum Shooting

Via Snaphanen.