Politikk

Journalistisk Venstreparti taus som graven

Fem mennesker skal gravlegges, fire av dem religiøse ledere, samt en politimann. Da handler det om nedslaktningene av jøder i synagogen i Jerusalem for to dager siden. De to terroristene var palestinere, tilhørende Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Denne organisasjonen har norsksvenskiranske Ali Esbati, tidligere debattredaktør i Klassekampen og ansatt i venstrebastionen Manifest, støttet åpent og endog samlet inn penger til. Norsk media bryr seg ikke?

Om de to palestinerne handlet på privat initiativ eller på vegne av PFLP, vites ikke, men på terrorgruppens nettside får de støtte fra medlem av sentralkomiteen, Khalil Maqdesi, skriver SvD

”Dagens operation i Jerusalem är ett naturligt svar på den pågående rasistiska politiken och ockupationsbrotten, och det är ockupationen som är ansvarig för eskaleringen i Jerusalem och i Palestina”.

Ja, slik kan man jo se det, at der noen andres feil at jeg begår terror.

PFLP har både bistandsarbeid og terror på menyen. Derfor førte EU opp organisasjonen på sin terrorliste i 2002. Den gang reagerte medlemmet Ali Esbati av Ung vänster, som vel er tilsvarende norske SU, eventuelt RU, med å samle inn penger til terrorgruppa for  å teste ut det svenske lovverket som ”kriminaliserer kontakter med de vilkårlig utpekte organisasjonene”.

Dette ledet til at svensk påtalemakt vurderte å gå til rettssak mot Esbati ved å peke på terrorlovgivningen. Vurderingen konkluderte med at beløpet var lite (3 939 kroner), og partiets formål tilsa ikke at det skulle tas ut tiltale.

I dag er Esbati medlem av Riksdagen for Vänstern.

Senest i 2009, skrev Esbati følgende på bloggen sin, da bosatt i Norge:

Rød Ungdoms insamling går till PFLP

Norska Rød Ungdom (ungdomsförbund till partiet Rødt, tidigare RV), låter i år sin sommarlägerinsamling gå till palestinska PFLP och det hälsovårdsarbete som organisationen bedriver. Det är ett bra initiativ som också sätter ytterligare sökljus på EU:s absurda terrorlagar. Norges rödgröna regering beslutade ju i början av 2006 att inte längre se sig som bundna av EU:s terrorlista, varför RU:s aktion rimligen inte är olaglig i Norge.

Foreløpig har ikke Vänstern uttalt seg om hva de mener om terrorangrepet i synagogen.

Bare så det er sagt for ordens skyld: hver eneste gang Ali Esbati uttaler seg om HRS, så benytter han r-begrepet. Kanskje det er slik at på seg selv kjenner man visstnok andre?

ali_esbati_HRS

Saken han refererer til er Finansavisens avsløringer av innvandringens kostnader, der en artikkel fra 2014, som ikke hadde noe med HRS å gjøre. Igjen: bare for ordens skyld.

Det vi undrer oss over er at norsk media, som har benyttet Esbatis stemme i mange sammenhenger, ikke ser ut til å finne det interessant å ta en henvendelse til Esbati og høre hva han mener om tidligere uttalelser opp mot massakren i synagogen. Det hadde jeg gjort hvis jeg jobbet i VG, Aftenposten eller NRK, eksempelvis.