Statistikk

Humanetikerne taper terreng, muslimene øker mest

Human-Etisk forbund står så godt som bom fast i medlemsmassen, dermed kommer det heller ikke mer fra Mammon. Islamske trossamfunn beriker seg derimot mer og mer. Nå er medlemsmassen på over 132 000 personer, en økning på hele 33,5 prosent på kun fire år. I fjor økte andelen medlemmer med nesten 10 prosent. Staten bidrar med en kvart milliard årlig nå til tros- og livssynssamfunn, kommunene med det samme.

120 millioner kroner i offentlige midler. Det er hva islamske trossamfunn nå får årlig fra staten, skriver Finansavisen (20.november, ikke på nettet). Totalt betaler vi en halv milliard kroner til ulike tros- og livssyn.

Humanetikerne taper således terreng. De står fast på rundt 84 000 medlemmer, som utløser 78 millioner kroner. Den største gruppen er kristne utenfor statskirka, med totalt 337 000 medlemmer. Hvor mange av disse som er katolikker, opplyser ikke SSBs.

Så vidt jeg registrerte var det ingen debatt knyttet til statsbudsjettet om vi i 2014 fortsatt skal betale for hva andre måtte tro om livet etter døden.