Islam

Historisk tale

På 10-årsdagen for mordet på Theo van Gogh talte verdens mest kjente tegner av Muhammed, pensjonisten og bestefaren Kurt Westergaard. Da handler det om Muhammed med bomben i turbanen, en høyaktuell karikatur i disse dager som terroren kommer stadig nærmere oss. Det er 60 – 90 prosent sjansen for at Norge rammes av terror neste 12 månedene, sier PST nå.

Snaphanen.dk var til stede på Trykkefrihedsselskabets markering av 10-årsdagen for terrordrapet av kunstneren og provokatøren Theo van-Gogh, også kalt en ytringsprofet etter at hans dager på jorden var talte. En annen verdensberømthet, Kurt Westergaard,  som ble forsøkt drept med øks i sitt eget hjem fordi han illustrerte Muhammed som terrorist, talte med den velkjente lune humoren sin i Christianborg om sine refleksjoner rundt misjonen ved å lage karikaturer.