Kvinner og likestilling

Snakker Ervin Kohn mot bedre vitende?

ARS ved Shoaib Sultan og Ervin Kohn avviser kategorisk at den oppblomstrende antisemittismen og jødeforfølgelsen i Europa skyldes at islam tar mer og mer plass i det offentlige rommet. Interessant nok sa Kohn noe annet før han ble ansatt i ARS.

Siste innlegg i debatten hadde jeg i dag i Vårt Land (VL), 10.oktober, også lagt ut av avisen på verdidebatt.no, VLs debattforum. I innlegget i dag, ligger det lenker til forutgående artikler.

Snakker Kohn mot bedre vitende?

Ervin Kohn begår en svært nedrig øvelse når han påstår at jeg og Human Right Service driver en kamp mot muslimer.

Vi har beviselig jobbet mer enn noen annen gruppe for at muslimer, særlig jenter og kvinner, skal ha den samme friheten som alle andre i landet. Men, i motsetning til Kohn og Antirasistisk Senter, har vi forstått at det også fordrer kritikk av islams menneskefiendtlige aspekt.

Underslår. Kohn må ty til feilsitering for å prøve å underslå etablerte sannheter (Vårt Land 8. oktober). I mitt innlegg skrev jeg som sant er at den økende jødeforfølgelsen i Europa i all hovedsak skyldes økt andel muslimer (Vårt Land 4. oktober).

Jeg snakket ikke om Norge, som Kohn gjør, og dertil lager fantasifulle regnestykker på nordmenns mulige antisemittisme. Jeg snakket om Europa generelt. Men vi har en interessant Osloundersøkelse fra 2011, som viser at en av tre jødiske elever i 8.-10. klasse hetses på skolen, mot en av 20 muslimske elever. Dette kommenterte Kohn i Det Mosaiske Trossamfund slik til Dagen 8. juni 2011: «Over halvparten av elevene i Oslo-skolen er muslimer. De kommer fra samfunn hvor antisemittisme er utbredt. De legger ikke det fra seg ved grensa.»

Interessant at han nå som representant for Antirasistisk Senter sier noe helt annet?

(For ordens skyld: det er ikke over 50 prosent muslimer i Osloskolen, slik Kohn påstår.)

Skjøt. Må han minnes på hvem som skjøt mot synagogen i Oslo? At jødiske skoler i Amsterdam nå får beskyttelse av militærpoliti? At jødisk skole i København nylig ble utsatt for vandalisme? Eller mordene i Toulouse og Brussel? Brutalt overfall på en rabbiner på høylys dag i Berlin i 2012 med hans seks år gamle sønn som vitne. Det groteske drapet på den franske jøden Ilan Halimi etter 24 dagers tortur av en arabisk gjeng, som utløste sjokkstemning blant landets jøder.  7 000 jøder søkte samlet asyl i USA med denne begrunnelsen: ”økningen i antall antisemitiske handlinger begått av islamistiske fundamentalister.” Situasjonen i Frankrike er alarmerende.

Innhente. Kohn må til tidligere Øst-Europa for å klare å «motbevise» den entydige mengden fakta om hvem som i all hovedsak står bak den groteske utviklingen. Er det her Europas sjel er å finne?

Virkeligheten kommer nok dessverre til å innhente Kohn igjen. Det er ingen andre tegn i tiden enn at jødeforfølgelse og antisemittisme vil øke, hvis man er en ærlig realist og sann antirasist.