Innvandring

En uhyggelig ny trussel

Vestlige sikkerhetstjenester frykter at IS-krigere tar seg inn i Europa forkledd som flyktninger. Det er amerikansk etterretning som varsler om denne faren etter å ha brutt kodene til intern kommunikasjon i Den islamske staten. Terrorister i grupper på fire personer skal menge seg med flyktninger inn i Tyrkia og videre til Vest-Europa.

For tiden strømmer hundretusener syriske flyktninger inn i Tyrkia. Det ligger åpent i dagen at det er umulig for tyrkiske myndigheter å ha kontroll over hvem den enkelte er, skriver Den korte avis:

Forklædt som flygtninge skal hemmelige kommandogrupper på hver fire terrorister følge med strømmen ind i Tyrkiet. Herfra kan de så rejse videre til det vestlige Europa, herunder Danmark. På falske pas.

Så har vi i Norge kontroll på hvem som ber om asyl fra Syria? I Danmark har de det neppe, og da er vel tilstanden den samme her.

Ukendte for politi og efterretningsvæsen

Heller ikke danske myndigheder har styr på, hvilken baggrund folk reelt har, når de kommer hertil og søger om asyl som syrere på flygt fra borgerkrigen. Så det er et meget effektivt dække for terroristerne.

Disse terrorister vil formentlig i langt de fleste tilfælde være ukendte for politi og efterretningsvæsen. I modsætning til de hellige krigere, der er rejst ud fra Danmark og ofte har været under overvågning herhjemme.

Der er altså grund til, at advarselslamperne blinker rødt.

Tyske myndigheter skal være kjente med planene til IS.

Regeringskredse bekræfter

Det er den tyske avis BILD, der bringer historien på baggrund af efterretningskilder. Ifølge avisen har regeringskredse bekræftet, at tyske myndigheder er bekendt med den type planer.

Om Islamisk Stat allerede er gået i gang med at føre planerne ud i livet, vides af gode grunde ikke. Hvem som helst kan jo når som helst blande sig med flygtningene fra Syrien til Tyrkiet, uden at det bliver opdaget.

Måske er der allerede terror-kommandoer på vej.

Foreløbig ved ingen, hvad det bliver til. Men meldingerne om den ny strategi er en understregning af, hvor ekstremt højt alarmberedskabet må være i forhold til Islamisk Stat.