Danmark – en slave av USA som fører krig mot islam

Den danske regjeringen lyver når den sier at den har gått til krig mot terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). I virkeligheten fører de krig mot islam, sier talsmannen for den beryktede Grimhøj-moskeen, Fadi Abdallah, som ifølge seg selv bare gir uttrykk for stemningen blant moskeens brukere. Danske politikere reagerer med avsky, men Østjyllandspoliti mener det er uhensiktsmessig å stenge moskeen som har huset 22 av 27 århusianere som har sluttet seg til IS.

Den danske regjeringen lyver når den sier at den har gått til krig mot terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). I virkeligheten er det en krig mot islam, sier talsmannen for den beryktede Grimhøj-moskeen, Fadi Abdallah.

Politiets etterretningstjeneste (PET) anslår at minst 100 personer har dratt fra Danmark for å slutte seg til IS. Av dem kommer 27 fra Århus, og hele 22 av disse har i kortere eller lengre perioder hatt nettopp Grimhøj som sin faste moskè.

Moskeens talsmann tror ikke at den danske regjeringen vil innrømme at de fører krig mot islam, men selv er han så klok at han kjenner sannheten:

»Når der er muslimer, som bliver dræbt, er det en krig mod islam,« siger Abdallah.

Men den reelle forklaring på Danmarks krigsdeltagelse er en anden, mener Fadi Abdallah, der tidligere i år måtte forholde sig til, at 22 af de 27 kendte aarhusianske syriensfarere ifølge myndighederne har været tilknyttet Grimhøjmoskéen.

»Selv om man ikke annoncerer med det, så er det jo en krig mod islam. Når kampflyene bomber muslimer, er det en krig mod islam,« siger talsmanden.

Tror du, at regeringen vil sige, at det er en krig mod islam?

»Nej, det tror jeg ikke. Så tror jeg, at de vil benægte det. Jeg tror ikke, at hverken Danmark eller andre lande, som blander sig i krigen, vil anerkende, at det er en krig mod islam. De vil sige, at vi er nede for at bekæmpe IS.«

Hvorfor køber du ikke den?

»Fordi jeg er så klog. Det er ikke sandheden. Der er så mange interesser i det område, og alle, der er taget af sted, har en interesse i olie eller en interesse i området. Al den snak om, at det er for at bekæmpe Islamisk Stat, er bare fup.«

På spørsmål om hva motivet i så fall skulle være, svarer Abdallah at det skyldes at Danmark er USAs slave, og legger til at man ifb med Irak har sett hvem som har tjent penger på krigen. Det er alle landene som har vært i allianse med USA. De landene som nektet å delta i Irak-krigen har hverken fått byggekontrakter eller olje, forklarer han.

Med tanke på at 22 av 27 århusianere som har sluttet seg til IS har hatt sin gange i Abdallahs moskè, lurer Jyllands-Posten på om han ikke tror at det han sier kan få flere til å dra til Syria/Irak. Svaret ligner ikke så lite på det forstander i Rabita-moskeen, Basim Ghozlan, ukritisk fikk lire av seg i beste sendetid hos NRK i sommer: til tross for at han selv gikk foran og fyrte oppunder, fikk han uimotsagt hevde at han bare ga uttrykk for hva «enkelte» og «noen» muslimer angivelig mente.

»Det er jo heller ikke den officielle melding, vi er kommet med. Jeg siger, at det er stemningen blandt vores besøgende.«

Du har lige sagt, at du også ser det som en krig mod islam. Når du siger det, tror du så ikke, at det vil kunne få nogen til at drage af sted?

»Jeg tror ikke, at de folk, der drager af sted, venter på min holdning for at tage en beslutning. De, der taget beslutningen om at rejse, har følelser, der er større og stærkere end bare at lytte til mig.«

Når du nu siger, at det er en kamp mod islam, kan det så ikke virke som en blåstempling af det at tage af sted?

»Nej, det ved jeg ikke. Det kan godt være, det ved jeg ikke.«

Danske politikere reagerer med avsky på Fadi Abdallahs uttalelser, og Dansk Folkeparti mener moskèen oppfordrer til «hellig krig» og derfor bør stenges.

Tidligere i år skrev imidlertid Østjyllands Politi – som er delansvarlig for den politikerroste Århus-modellen – til integrasjonsministeren at man mener det vil være «uhensiktsmessig» å stenge moskéen.

Så kan man jo bare spekulere på hvorfor.

Jyllands-Posten: Talsmand for Aarhus-moské: Danmark fører krig mod islam (betalingsmur).